Broccoli-frikadeller er lækre, vegetariske frikadeller med broccoli, ost og krydderier. Broccolifrikadellerne er perfekte til aftensmad, men smager også skønt som pålæg på rugbrød.
Opskrift på broccoli-frikadeller
Disse skønne vegetariske frikadeller med broccoli er lavet af broccoli, æg, ost, lidt mel og krydderier. De skal blot blendes sammen i en foodprocessor og så steges på panden – så er der lækre vegetariske frikadeller med broccoli.
Jeg laver ofte selleribøffer men har endnu ikke lavet dem af broccoli. Det var tydeligvis en fejl, for de smager virkelig fantastisk. Jeg spiste dem som fyld i min pandekage, sammen med spinat, hytteost, avocado og blåbær. Men de smager også skønt, som pålæg på et stykke brød.Dellerne her er gode til aftensmad. Men de er også gode dagen efter de er lavet, hvor jeg tager et par stykker med på madpakken.
Opskriften herunder er en opdateret udgave af mine broccolifrikadeller. Nogle af jer oplevede nemlig, at broccolifrikadellerne manglede smag. Så derfor har jeg lavet en ny udgave.
Broccoli-frikadeller
Ingredienser
- 1 stk. broccoli
- 1 stk. løg
- 1 tsk. spidskommen
- 4 stk. æg
- 3 spsk. havregryn
- 3 spsk. hvedemel
- ¼-1/2 tsk. salt
- 2 store håndfulde ost, fx revet mozzarellaost
- ½ tsk. sambal oelek, eller anden type chili
- 1 håndfuld bredbladet persille
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker.
- Steges på panden (middelvarme virker ved mig) i olie. Start med at stege én frikadelle og smag på den. Så kan du nemt tilføje mere salt eller spidskommen.
- Steges til de er gyldne.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
26 Kommentarer
Mums hvor lyder det godt og hvor wrappen også vildt lækker ud. Kan anbefale dig at putte salvie i dellerne, da det giver en fantastisk god smag!
Salvie lyder spændende, det vil jeg prøve :-) Mange tak!
Jeg har ikke meget erfaring inden for grøntsagsbøffer endnu, men det må jeg til at eksperimentere noget mere med! De ser super lækre ud, og jeg kunne godt forstille mig, at de ville passe perfekt i en madpakke. Tak for opskriften! :)
Mange tak :-) De smager nemlig virkelig lækkert!
Hej Stinna – frikadellerne ser vildt lækre ud og skal klart prøve! Jeg håber ikke, jeg spørger dumt, men kan man erstatte majsmel med det, man lige har i skabet? Jeg tænker (fuldkorns)hvedemel, havregryn eller andet?
Hilsen Sarah
Tak skal du have! Det kan du sagtens :-) Hvis du bruger havregryn, så skal de måske lige blendes inden!
Ih hvor lækkert – og så inden i spinat pandekagerne!
Er de gode næste dag også? :-) så vil jeg gemme nogle til min kæreste nemlig.
Ja det er de :-)
Kære Stinna.
1000 tak for denne lækre opskrift!
Den er simpelthen et hit!
Mange vegetariske kram
Tak for din kommentar og skønt at du kunne lide dem! :-) Måske jeg snart selv skal lave dem herhjemme igen!
Tak for en god opskrift. Jeg lavede dem med en rest kogt broccoli og hvedemel og de blev perfekte.
Ej hvor dejligt. Tak for din kommentar :-)
Hej Stinna. Hvad vil du anbefale at spise til?
Hej Sara :-) Jeg spiste dem som fyld i spinatpandekager:
https://stinna.dk/aftensmad/spinatpandekager-2.html
med salat i og så en dressing til, fx denne:
https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html
Mums!
De her deller er et hit, selvom det er min debut med grønsags deller
Jeg er ikke vegetar eller har planer om at blive det. Søgte blot nysgerrigt efter lidt fornyelse som kunne inddrage flere grønsagerne madlavningen og fandt din skønne side. Tak for det
Dejligt med inspiration så familien kan nøjes med mindre kød af bedre kvalitet/velfærd og stadig få stillet sulten med lækker mad
Ej hvor dejligt at du kan lige opskriften :-) Tak!
Hej Stinna :-)
Tak for opskriften, de er simpelhen lækre!
Kan man fryse dem ned?
Mvh. Amalie
Hej Amalie, mange tak skal du have :-) Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, men det tror jeg sagtens.
Hej Stinna
Hvilke pandekager benytter du til opskriften? Har du mon en salat der passer særlig godt til frikadellerne?
Tak for super inspiration
Hilsner Lisbeth
Hej Lisbeth. Jeg ville bruge disse pandekager: https://stinna.dk/bagvaerk/grove-madpandekager.html
Jeg laver lidt forskellige salater til, men måske en god tomatsalat her til sommer ville være god til? https://stinna.dk/salat/simpel-tomatsalat-med-avocado-persille-og-feta.html
Jeg håber at du kan lide broccolidellerne :-)
Har jeg måske glemt noget? Syntes de var lidt smagsløse, og følte der skulle en hel del ekstra mel i. Hvor fast skal farsen være? De så ellers super lækre ud, og var meget spændt på at prøve dem.
Hej :-) De er ikke så krydrede, men skulle gerne smage af hvidløg og feta. En anden gang kan du sagtens tilsætte lidt ekstra krydderier. Farsen skal være blød :-)
Super gode deller, med masser af smag mmmmm… Tusind tak for en lækker opskrift!
Dejligt at høre, mange tak :-)
Rigtig gode Broccolibøffer selv om jeg justere med noget mere havregryn og hvedemel. Måske fordi mit broccolibuketter var våde. Og jeg stegte dem i små og tynde bøffer før de lykkedes for mig. Men ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ fra mig
Hvor er det dejligt at høre! Dejligt at de alligevel blev gode.