Grøn karry med edamamebønner og kokosmælk

af Stinna

grøn karry

Grøn vegetarisk karry. Som jeg har nævnt herinde før, så er jeg helt pjattet med asiatisk mad og det er ofte den slags mad, jeg laver i mit lille køkken. Det er især krydderierne jeg bruger flittigt og så gør det jo heller ikke noget, at sådan en ret her er ganske sund.

Det bedste ved denne type retter er, at man kan variere dem i det uendelige. I denne opskrift har jeg valgt at bruge broccoli og edamamebønner, men man kunne også sagtens lave den med fx peberfrugt, gulerødder og måske kikærter.

Hvis du som jeg også er vild med sunde karryretter, så kan jeg anbefale dig at prøve denne.
grøn karry

GRØN KARRY MED EDAMAMEBØNNER ( 2 PERSONER) 

1 broccoli

200g edamamebønner (fra frost)

3 tsk grøn karrypasta

1 dåse kokosmælk

1 spsk kokosolie

1 håndfuld koriander

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, presset

1 x 1 cm ingefær, finthakket

saft af 1 lime

smages til med salt og soya

spises med ris

Fremgangsmåde:

  1. Kog ris efter posens anvisning.
  2. Kom kokosolie på en pande.
  3. Når panden er varm kommes karrypasta, ingefær, løg og hvidløg på. Lad det stege til løg har fået lidt farve.
  4. Skær broccoli i grove stykker og kom det på panden sammen med edamamebønnerne.
  5. Kom kokosmælk over og lad det koge, til broccoli er lidt møre – men de skal stadig have bid.
  6. Retten smages til med limesaft, salt og soyasauce. Tilsæt til sidst friske koriander og rør rundt.
  7. Spises med ris og pyntes med friske koriander.
  8. Velbekomme!

grøn karry grøn karry

Print Friendly, PDF & Email
10 Kommentarer

10 Kommentarer

Julie 29. juli 2016 - 16:22

Det her er virkelig den lækreste opskrift! Jeg tilføjede kylling som passer perfekt til retten for kødspisere :)

Reply
Stinna 29. juli 2016 - 16:27

Hvor er det bare dejligt at høre – skønt at I kunne bruge opskriften :-)

Reply
Coconut curry - vegansk ret med kikærter og blomkål i kokossauce 1. august 2016 - 08:05

[…] Er du også vil med kokossauce? Så prøv min opskrift på Grøn karry med edamamebønner og kokosmælk. […]

Reply
Stegte blomkål og edamamebønner med avocadocreme - Stinna 24. november 2016 - 13:19

[…] også: Grøn karry med edamamebønner og kokosmælk og Edamame […]

Reply
Laura 26. januar 2017 - 10:09

Hej Stinna!
Hvad er forskellen på rød og grøn karry pasta? Jeg har nemlig en rød stående, kan jeg bruge den til denne ret? :)

– Laura

Reply
Stinna 26. januar 2017 - 12:25

Det kan du sagtens :-) Der er forskel på hvad der er i af fx krydderier, men du kan godt bruge den røde :-)

Reply
Emilie 4. september 2017 - 17:12

Hvilket mærke er din karrypasta? Synes ikke min ret fik så meget karry smag som jeg havde ønsket mig, til trods for at jeg puttede i hvert fald 5 tsk i :)
ellers smadder god opskrift

Reply
Stinna 4. september 2017 - 17:16

Det varierer – ligesom du selv siger, så smager de forskelligt alt efter mærke. Så kommer jeg lidt mere i, sammen med mere lime og mere soya :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.

Reply
Vegetarisk madplan uge 44 - Stinna 29. oktober 2017 - 09:51

[…] Få opskriften ved at klikke lige her . […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 3 - Stinna 14. januar 2018 - 10:54

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy