8,2K
Grøn vegetarisk karry. Som jeg har nævnt herinde før, så er jeg helt pjattet med asiatisk mad og det er ofte den slags mad, jeg laver i mit lille køkken. Det er især krydderierne jeg bruger flittigt og så gør det jo heller ikke noget, at sådan en ret her er ganske sund.
Grøn vegetarisk karry
Det bedste ved denne type retter er, at man kan variere dem i det uendelige. I denne opskrift har jeg valgt at bruge broccoli og edamamebønner, men man kunne også sagtens lave den med fx peberfrugt, gulerødder og måske kikærter.
Hvis du som jeg også er vild med sunde karryretter, så kan jeg anbefale dig at prøve denne.
Grøn vegetarisk karry
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 1 broccoli
- 200 g edamamebønner fra frost
- 3 tsk grøn karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk kokosolie
- 1 håndfuld koriander
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg presset
- 1 x 1 cm ingefær finthakket
- saft af 1 lime
- smages til med salt og soya
- spises med ris
Sådan gør du
- Kog ris efter posens anvisning.
- Kom kokosolie på en pande.
- Når panden er varm kommes karrypasta, ingefær, løg og hvidløg på. Lad det stege til løg har fået lidt farve.
- Skær broccoli i grove stykker og kom det på panden sammen med edamamebønnerne.
- Kom kokosmælk over og lad det koge, til broccoli er lidt møre - men de skal stadig have bid.
- Retten smages til med limesaft, salt og soyasauce. Tilsæt til sidst friske koriander og rør rundt.
- Spises med ris og pyntes med friske koriander.
- Velbekomme!
6 Kommentarer
Det her er virkelig den lækreste opskrift! Jeg tilføjede kylling som passer perfekt til retten for kødspisere :)
Hvor er det bare dejligt at høre – skønt at I kunne bruge opskriften :-)
Hej Stinna!
Hvad er forskellen på rød og grøn karry pasta? Jeg har nemlig en rød stående, kan jeg bruge den til denne ret? :)
– Laura
Det kan du sagtens :-) Der er forskel på hvad der er i af fx krydderier, men du kan godt bruge den røde :-)
Hvilket mærke er din karrypasta? Synes ikke min ret fik så meget karry smag som jeg havde ønsket mig, til trods for at jeg puttede i hvert fald 5 tsk i :)
ellers smadder god opskrift
Det varierer – ligesom du selv siger, så smager de forskelligt alt efter mærke. Så kommer jeg lidt mere i, sammen med mere lime og mere soya :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.