Brasede kartofler

af Stinna

Brasede kartofler er lækre, pandestegte kartofler. De kan serveres som tilbehør til alverdens retter og er altid et hit på middagsbordet.

Opskrift på brasede kartofler

Braskartofler er noget af det bedste! Lækre, sprøde pandestegte kartofler. Braskartoflerne kan serveres som tilbehør til de fleste retter og er altid gode med sauce til. Men herhjemme spiser vi dem også gerne sammen med græske grønkålsfrikadeller og tzatziki. Kartoflerne er virkelig nemme at lave og kræver ganske få ingredienser. Det vigtigste ved brasede kartofler er, at de får længe på panden. Derfor er det vigtigt at give dem tid til at blive gyldne og sprøde, så de ikke kun lynhurtigt får farve.

I min opskrift herunder bruger jeg både olie og smør til at stege kartoflerne i. Det giver en skøn smag. Husk at kartoflerne skal være kogte og afkølede, inden du steger dem. Du kan både bruge skrællede kartofler eller kartofler med skræl på.

Brasede kartofler

Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 kg kogte kartofler afkølede
  • 2 spsk. rapsolie
  • 25 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de kogte kartofler i mindre mundrette stykker.
  • Kom olie og smør på en pande. Tilføj kartoflerne.
  • Steg kartoflerne til de er gyldne og sprøde på alle sider. Det tager noget tid, så vær endelig ikke utålmodig. Vend i dem undervejs – ment vent med at vende dem, til de har fået lidt stegeskorpe. Så er de nemmere at vende.
  • Drysses med salt og peber. Velbekomme!

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.