Tyrkisk middag – tyrkiske vegetarretter. I går havde min farmor og jeg inviteret familien til fødselsdag ude hos min far. Vi har fødselsdag ret tæt på hinanden og de sidste par år har vi slået vores fødselsdage sammen – og det er helt vildt hyggeligt. I år bestemte jeg menuen og mit valg faldt på tyrkisk mad. I det her indlæg vil jeg ikke dele egentlige opskrifter ( det kommer måske i nogle andre indlæg, hvis der er stemning for det), men jeg vil gerne dele nogle links til, hvor jeg har fundet inspiraiton.
En stor del af inspirationen kom fra nogle søde følgere på instagram, som var så søde at dele idéer til tyrkiske vegetarretter. Resten fandt jeg på google og i kogebogen ‘Mit tyrkiske køkken‘, som jeg faldt over nede på biblioteket. Bogen er fyldt med virkelig lækre retter og de fleste kræver ikke en masse ingredienser, som man ikke kan få i Rema fx.
Til middagen serverede vi følgende:
- Kisir – tyrkisk bulgursalat med friske krydderurter og tomat-dressing. Find min egen opskrift lige her.
- Tabouleh. Endnu en skøn salat med bulgur eller couscous, friske krydderurter og frisk citronsdressing. Min egen opskrift er lige her.
- Ezme – en lækker tyrkisk dip med tomater og peberfrugt. Jeg synes den minder lidt om en tomatsalsa – virkelig skøn! (fik inspiration i ‘Mit tyrkiske køkken’).
- Hummus – kikærte dip med tahin, spidskommen, citron og hvidløg. Vi tilføjede lidt persille og brugte min egen opskrift lige her.
- Tyrkisk pizza (Lahmacum hedder det (tror jeg)) – en bund toppet med krydret fyld – vi lavede en variant med tomat, peberfrugt, persille, mynte, tomatpuré. Jeg googlede mig frem til opskrifter og endte med at blande dem alle lidt sammen – men det blev rigtig lækkert.
-
Mercimekli kofte – små tyrkiske vegetardeller lavet af bulgur, røde linser og krydderier. Virkelig gode! (Vi lavede dem fra ‘ Mit tyrkiske køkken’, men lavede lidt om i opskriften).
- Sigara borek – tyrkiske ruller med filodej, spinat, æg og persille.
- Skønne falafler – endnu engang brugte vi en af mine opskrifter fra bloggen.
- Muhammara – en tyrkisk dip lavet af bagte peberfrugter, valnødder og krydderier. Denne deler jeg snart opskriften på.
- Lavas – tyrkisk fladbrød med sesamfrø og nigellafrø – vi tog udgangspunkt i denne opskrift, men desværre puffede brødet ikke helt op.
Det var virkelig sjovt at lave tyrkisk middag, selvom det tog lidt længere tid end vi havde regnet med. Men det hele smagte godt og det er bestemt noget jeg vil prøve igen en anden gang.