Kisir – tyrkisk bulgursalat

af Stinna

Kisir - tyrkisk bulgursalat

Kisir – tyrkisk salat

Kisir – tyrkisk bulgursalat med skøn tomatdressing, agurk, tomat, rødløg og friske krydderurter. Tomatdressingen er lavet af olie, persille, chili og tomatpuré. Jeg har aldrig lavet særlig meget tyrkisk mad, hvilket virkelig er en skam. For det tyrkiske køkken har virkelig nogle skønne retter og jeg er vild med brugen af friske krydderurter og en masse smag. Så da jeg i går besluttede at vi skulle have tyrkisk mad til aftensmad, ledte tankerne mig hen på nogle ferier i Tyrkiet. Her var det især er salaterne jeg er faldet for. Jeg elsker bredbladet persille, solmodne tomater og gerne en masse smag.

Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, den smager godt og så tænker jeg at den kunne passe godt til sommerens grillaftener. Jeg forsøgte at lave krydrede tyrkiske veggiedeller til, men de skal lige prøves igen, før at jeg vil dele opskriften med jer. Men opskriften på min version af tabouleh får I også snart.

Kisir - tyrkisk bulgursalatKisir - tyrkisk bulgursalat

Opskrift på tyrkisk bulgursalat – kisir

Som I kan se på billederne, så giver dette en rimelig stor portion. Vi (to personer) spiste det som tilbehør og spiste ikke engang halvdelen – men så er der både til madpakke i morgen og nem aftensmad. Det klager jeg virkelig ikke over.

Men nu til opskriften på salaten. Opskriften er nem og salaten tager ikke lang tid at lave. Men den smager virkelig godt og minder mig om ferier i Tyrkiet. Salaten her er vegansk, men vil også smage godt toppet med fetaost.

Kisir - tyrkisk bulgursalat
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 250 g bulgur ukogt
  • 6 dl vand
dressing:
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sirup
  • salt
  • peber
  • lidt tørret chili
grønt:
  • 5 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 lille agurk
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
  1. Kom bulgur i en skål.
  2. Kog 6 dl vand og hæld det over bulguret.
  3. Sæt låg på skålen (fx en tallerken) og lad det trække i 20 minutter.
  4. Imens laves resten.
  5. Kom tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili i en skål. Rør det godt sammen.
  6. Skær cherrytomater i mindre stykker, snit rødløg fint, skær agurk i mindre stykker og hak krydderurterne lidt groft.
  7. Når bulgur er færdigt (og kølet en smule af), blandes alle bulgur med dressingen. Sørg for at det er godt vendt sammen. Tilsæt grøntsagerne og krydderurterne og vend det rundt.
  8. Smag til med citron og salt.
  9. Velbekomme.

Kisir - tyrkisk bulgursalat Kisir - tyrkisk bulgursalat

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Naanbrød med za'atar - pandebrød med krydderier - Stinna 5. juni 2018 - 08:58

[…] Efter en tur på deres instagram kunne jeg læse, at de bruger denne type krydderiblanding. Min far og jeg måtte straks en tur på nettet for at søge på, hvilke skønne krydderier der skal i za’atar og jeg synes vi har ramt det ret godt. Brødet smagte virkelig lækkert og passede godt til den anden ret. Men jeg tænker også, at det vil smage skønt til grillmad, til denne tyrkiske bulgursalat. […]

Reply
Madplan uge 27 - med tyrkisk bulgursalat, røde linser i rød karry og friske forårsruller - Stinna 1. juli 2018 - 15:23

[…] MANDAG: Tyrkisk bulgursalat – kisir. Skøn salat lavet med bulgur og godt med krydderier. Herhjemme spiser vi den med veggiedeller til og når det skal gå rigtigt hurtigt, så køber jeg nogle frosne falafler og varmer til. Lav gerne dobbeltportion, så der også er til i morgen. […]

Reply
Christina 4. april 2019 - 09:04

Hej.
Jeg kan se på billedet at du også har lavet en dressing til bulgursalaten, har du en opskrift på den? :)

Reply
Stinna 5. april 2019 - 09:18

Hej Christina. Det var bare en hvidløgsdressing ala denne https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.