Kisir – tyrkisk bulgursalat

af Stinna

Kisir - tyrkisk bulgursalat

Kisir – tyrkisk bulgursalat med skøn tomatdressing, agurk, tomat, rødløg og friske krydderurter. Tomatdressingen er lavet af olie, persille, chili og tomatpuré.

Kisir – tyrkisk salat

Jeg har aldrig lavet særlig meget tyrkisk mad, hvilket virkelig er en skam. For det tyrkiske køkken har virkelig nogle skønne retter og jeg er vild med brugen af friske krydderurter og en masse smag. Så da jeg i går besluttede at vi skulle have tyrkisk mad til aftensmad, ledte tankerne mig hen på nogle ferier i Tyrkiet. Her var det især er salaterne jeg er faldet for. Jeg elsker bredbladet persille, solmodne tomater og gerne en masse smag.

Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, den smager godt og så tænker jeg at den kunne passe godt til sommerens grillaftener. Jeg forsøgte at lave krydrede tyrkiske veggiedeller til, men de skal lige prøves igen, før at jeg vil dele opskriften med jer. Men opskriften på min version af tabouleh får I også snart.

salat med bulgursalat med bulgur

Opskrift på tyrkisk bulgursalat – kisir

Som I kan se på billederne, så giver dette en rimelig stor portion. Vi (to personer) spiste det som tilbehør og spiste ikke engang halvdelen – men så er der både til madpakke i morgen og nem aftensmad. Det klager jeg virkelig ikke over.

Men nu til opskriften på salaten. Opskriften er nem og salaten tager ikke lang tid at lave. Men den smager virkelig godt og minder mig om ferier i Tyrkiet. Salaten her er vegansk, men vil også smage godt toppet med fetaost.

Hvis du vil servere retten som tilbehør, kan jeg anbefale at der serveres quinoafrikadeller til. 

Udskriv
5 fra 1 stemme

Kisir - tyrkisk bulgursalat

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk

Ingredienser

  • 250 g bulgur ukogt
  • 6 dl vand

dressing:

  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sirup
  • salt
  • peber
  • lidt tørret chili

grønt:

  • 5 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 lille agurk
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom bulgur i en skål.
  • Kog 6 dl vand og hæld det over bulguret.
  • Sæt låg på skålen (fx en tallerken) og lad det trække i 20 minutter.
  • Imens laves resten.
  • Kom tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili i en skål. Rør det godt sammen.
  • Skær cherrytomater i mindre stykker, snit rødløg fint, skær agurk i mindre stykker og hak krydderurterne lidt groft.
  • Når bulgur er færdigt (og kølet en smule af), blandes alle bulgur med dressingen. Sørg for at det er godt vendt sammen. Tilsæt grøntsagerne og krydderurterne og vend det rundt.
  • Smag til med citron og salt.
  • Velbekomme.

Noter

Salaten smager også skønt med feta til. 

Kisir - tyrkisk bulgursalat Kisir - tyrkisk bulgursalat

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Christina 4. april 2019 - 09:04

Hej.
Jeg kan se på billedet at du også har lavet en dressing til bulgursalaten, har du en opskrift på den? :)

Reply
Stinna 5. april 2019 - 09:18

Hej Christina. Det var bare en hvidløgsdressing ala denne https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html

Reply
Alogaidi Nawar 5. august 2019 - 19:58

5 stars
a really good salad

Reply
Stinna 6. august 2019 - 08:58

Thanks! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.