Kisir – tyrkisk bulgursalat med skøn tomatdressing, agurk, tomat, rødløg og friske krydderurter. Tomatdressingen er lavet af olie, persille, chili og tomatpuré.
Kisir – tyrkisk bulgursalat
Jeg har aldrig lavet særlig meget tyrkisk mad, hvilket virkelig er en skam. For det tyrkiske køkken har virkelig nogle skønne retter og jeg er vild med brugen af friske krydderurter og en masse smag. Så da jeg i går besluttede at vi skulle have tyrkisk mad til aftensmad, ledte tankerne mig hen på nogle ferier i Tyrkiet. Her var det især er salaterne jeg er faldet for. Jeg elsker bredbladet persille, solmodne tomater og gerne en masse smag.
Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, den smager godt og så tænker jeg at den kunne passe godt til sommerens grillaftener. Jeg forsøgte at lave krydrede tyrkiske veggiedeller til, men de skal lige prøves igen, før at jeg vil dele opskriften med jer. Men opskriften på min version af tabouleh får I også snart.
Opskrift på tyrkisk bulgursalat – kisir
Som I kan se på billederne, så giver dette en rimelig stor portion. Vi (to personer) spiste det som tilbehør og spiste ikke engang halvdelen – men så er der både til madpakke i morgen og nem aftensmad. Det klager jeg virkelig ikke over.
Men nu til opskriften på salaten. Opskriften er nem og salaten tager ikke lang tid at lave. Men den smager virkelig godt og minder mig om ferier i Tyrkiet. Salaten her er vegansk, men vil også smage godt toppet med fetaost.
Hvis du vil servere retten som tilbehør, kan jeg anbefale at der serveres quinoafrikadeller til.
Kisir - tyrkisk bulgursalat
Ingredienser
- 250 g bulgur ukogt
- 6 dl vand
dressing:
- 2 spsk. tomatpure
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sirup
- salt
- peber
- lidt tørret chili
grønt:
- 5 cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 lille agurk
- 1 håndfuld mynteblade
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Kom bulgur i en skål.
- Kog 6 dl vand og hæld det over bulguret.
- Sæt låg på skålen (fx en tallerken) og lad det trække i 20 minutter.
- Imens laves resten.
- Kom tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili i en skål. Rør det godt sammen.
- Skær cherrytomater i mindre stykker, snit rødløg fint, skær agurk i mindre stykker og hak krydderurterne lidt groft.
- Når bulgur er færdigt (og kølet en smule af), blandes alle bulgur med dressingen. Sørg for at det er godt vendt sammen. Tilsæt grøntsagerne og krydderurterne og vend det rundt.
- Smag til med citron og salt.
- Velbekomme.
Noter
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
12 Kommentarer
Hej.
Jeg kan se på billedet at du også har lavet en dressing til bulgursalaten, har du en opskrift på den? :)
Hej Christina. Det var bare en hvidløgsdressing ala denne https://stinna.dk/aftensmad/hvidloegsdressing-til-falafler.html
a really good salad
Thanks! :-)
Hej :)
Jeg skal helt sikkert ha prøvet denne opskrift på bulgursalat :)
Hvilken tomatpuré bruges? Er det tomatpasta fra dåse eller pure fra en “ketshup”-flaske?
Jeg glæder mig !!
Mvh Maria.
Hej, jeg bruger ofte bare en økologisk variant på tube. Men har nu brugt flere forskellige – også fra dåse :-) Jeg håber at du kan lide den.
Hej!
Jeg vil gerne vide hvilken sirup du har brug? Er der nogen der er bedre end andre til?
Hej, bare en helt almindelig lys sirup. Du kan også forsøge med granatæblesirup – det smager også skønt :-)
Bulgur i bestemt form hedder bulguren.
Blot til din orientering.
Venlig hilsen
Jens
Tak for det :-)
Det smager såååå skønt :0) 1. Gang jeg smager det og bestemt ikke sidste gang ;0)
Skønt at høre – mange tak :-)