603
Græske grønkålsfrikadeller er vegetariske frikadeller med frisk grønkål, skønne krydderier og ost. De er nemme at lave og smager virkelig skønt. De kan spises som de er, eller serveres sammen med stegte kartofler og tzatziki.
Opskrift på græske grønkålsfrikadeller
Grønkål kan desværre få nogle til at rynke på næsen. Men det er synd! For grønkål er smuk, sund og kan bruges på mange forskellige måder. Her har jeg brugt grønkål i de lækreste smagfulde vegetarfrikadeller, som hele familien elskede. De er smagt til med skønne krydderier, som smager lidt ala græsk mad. Herhjemme spiser vi dem både kolde og varme – så lav gerne en stor portion, så du også har til madpakken.
Græske grønkålsfrikadeller
Græske grønkålsfrikadeller
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 100 g frisk grønkål
- 50 g vesterhavsost
- 4 stk. æg
- 1 stk. løg
- 50 g salatost eller fetaost
- 1 tsk. spidskommen
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- Salt og peber
- 4 spsk. hvedemel
- 2 spsk. havregryn
- olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at fjerne stilken gra grønkål. Hak grønkål lidt groft og kom det i en foodprocessor.
- Tilsæt alle ingredienser pånær hvedemel og havregryn. Blend det derefter godt sammen, så grønkål er helt finthakket. Tilføj havregryn og hvedemel og blend det hurtigt sammen.
- Kom olie på en pande. Et tip er, at stege én frikadelle først. Så kan du nemlig smage, om frikadellefarsen mangler salt eller krydderier.
- Steg frikadellerne ved middelvarme til de er godt gyldne på begge sider.