Græske grønkålsfrikadeller

af Stinna

Græske grønkålsfrikadeller er vegetariske frikadeller med frisk grønkål, skønne krydderier og ost. De er nemme at lave og smager virkelig skønt. De kan spises som de er, eller serveres sammen med stegte kartofler og tzatziki.

Opskrift på græske grønkålsfrikadeller

Grønkål kan desværre få nogle til at rynke på næsen. Men det er synd! For grønkål er smuk, sund og kan bruges på mange forskellige måder. Her har jeg brugt grønkål i de lækreste smagfulde vegetarfrikadeller, som hele familien elskede. De er smagt til med skønne krydderier, som smager lidt ala græsk mad. Herhjemme spiser vi dem både kolde og varme – så lav gerne en stor portion, så du også har til madpakken.

Græske grønkålsfrikadeller

Græske grønkålsfrikadeller
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g frisk grønkål
  • 50 g vesterhavsost
  • 4 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 50 g salatost eller fetaost
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. havregryn
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at fjerne stilken gra grønkål. Hak grønkål lidt groft og kom det i en foodprocessor.
  • Tilsæt alle ingredienser pånær hvedemel og havregryn. Blend det derefter godt sammen, så grønkål er helt finthakket. Tilføj havregryn og hvedemel og blend det hurtigt sammen.
  • Kom olie på en pande. Et tip er, at stege én frikadelle først. Så kan du nemlig smage, om frikadellefarsen mangler salt eller krydderier.
  • Steg frikadellerne ved middelvarme til de er godt gyldne på begge sider.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.