1,7K
Gulerodsrisotto er en klassisk risotto, som er tilsat gulerodspuré og frisk timian. Smagen er utrolig skøn og så er den gyldne risotto virkelig smuk.
Opskrift på gulerodsrisotto
Risotto har ry for at være besværligt at lave. Men det er faktisk ikke tilfældet. Risotto kræver dog lidt tålmodighed, for at risene får den rigtige konsistens. I denne vegetariske risotto med gulerødder har jeg tilsat frisk timian, som giver en skøn smag sammen med gulerødderne. Risottoen er smagt til med vesterhavsost og toppet med ricotta, olivenolie og frisk timian.
Gulerodsrisotto
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Gulerodspuré
- 400 g gulerødder – skrællede og i tern. Koges
- 20 g smør
- 1 dl koldt vand
Risotto
- 3 spsk. olivenolie
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 4 dl risottoris, cirka 320 g
- 10-11 dl bouillonvand
- 1 håndfuld frisk timian, kun bladene
- 50 g vesterhavsost
- Salt og peber
Servering
- Ricotta
- Frisk timian
- Olivenolie
- Salt og evt. chili
Sådan gør du
Gulerodspuré
- Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med vand. Lad gulerødderne koge, til de er helt møre.
- Kom dem i en blender. Tilsæt vand og smør. Blend det helt fint sammen. Sæt det til side.
Risotto
- Start med at komme olie i en gryde. Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til gryden og lad det stege, til løgene er klare – de må ikke blive brune.
- Tilsæt risottoris og lad dem stege et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør godt rundt. Lad hvidvinen simre væk.
- Tilsæt nu bouillionvæsken løbende, så risene hele tiden er dækket af vand. Rør godt rundt.
- Tilsæt finthakket timian og lad det koge med.
- Når risene er færdigkogte tilsættes gulerodspuré, revet vesterhavsost, salt og peber. Rør godt rundt.
- Smag til med salt og vesterhavsost.
- Gulerodsrisottoen toppes med ricotta, frisk timian, olivenolie og salt. Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder fra min hverdag.