Bønnefritter med parmesan

af Stinna

En ægte favorit i mit køkken – nemlig bønnefritter! De har efterhånden været kendt i en del tid og jeg husker tydeligt da jeg så en opskrift på bønnefritter første gang. Det lød ikke specielt spændende, men endte alligevel med at prøve at lave nogle selv – og sikke en god idé! Ofte laver jeg dem bare i ovnen med olie og salt, men denne gang har jeg lavet dem i en lidt anerledes version med parmesanost.

Én af mine veninde og jeg laver altid bønnefritter til aftensmad når vi ses. Ofte spiser vi dem med guacamole og falafler til, det er en skøn kombination og hvis man køber falaflerne færdige, så har man nærmest verdens nemmeste aftensmad. 

Bønnefritter bliver ikke helt så sprøde som almindelige kartoffelfritter, men de bliver sprøde nok til at kunne dyppe dem i dip og ellers spiser jeg dem bare som almindeligt tilbehør. De skal være lidt mørke for at være sprøde.

★BØNNEFRITTER MED PARMESANOST (1 FAD)  ★

450g grønne bønner (frosne)

3 spsk. olivenolie

et par drys salt

50g parmesanost, revet (eller en anden hård ost)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Kom de frosne bønner på en bageplade beklædt med bagepapir, eller i et ildfast fad.
  3. Hæld olie over og drys med salt.
  4. Drys fintrevet parmesan over og vend gerne lidt rundt i bønnerne.
  5. Bages til de er gyldne, det tager omkring 30-40 minutter.
  6. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.