Bønnefritter med parmesan – en ægte favorit i mit køkken! Lækre fritter lavet af grønne bønner. De har efterhånden været kendt i en del tid og jeg husker tydeligt da jeg så en opskrift på bønnefritter første gang. Det lød ikke specielt spændende, men endte alligevel med at prøve at lave nogle selv – og sikke en god idé! Ofte laver jeg dem bare i ovnen med olie og salt, men denne gang har jeg lavet dem i en lidt anderledes version med parmesanost.
Bønnefritter i ovn
Én af mine veninde og jeg laver altid bønnefritter til aftensmad når vi ses. Ofte spiser vi dem med guacamole og falafler til, det er en skøn kombination og hvis man køber falaflerne færdige, så har man nærmest verdens nemmeste aftensmad. Disse bønnefritter består af grønnebønner i ovnen, vendt i olie og drysset med parmesanost.
Fritterne bliver ikke helt så sprøde som almindelige kartoffelfritter, men de bliver sprøde nok til at kunne dyppe dem i dip og ellers spiser jeg dem bare som almindeligt tilbehør. De skal være lidt mørke for at være sprøde.
Bønnefritter med parmesanost
Ingredienser
- 450 g grønne bønner frosne
- 3 spsk. olivenolie
- et par drys salt
- 50 g parmesanost revet (eller en anden hård ost)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom de frosne bønner på en bageplade beklædt med bagepapir, eller i et ildfast fad.
- Hæld olie over og drys med salt.
- Drys fintrevet parmesan over og vend gerne lidt rundt i bønnerne.
- Bages til de er gyldne, det tager omkring 30-40 minutter.
- Velbekomme!
Bønnefritter tilbehør
Som sagt spiser jeg allerhelst bønnefritter sammen med falafler og guacamole. Men faktisk kan de bagte bønner spises som tilbehør til det meste mad – særligt de retter, hvor du ellers ville servere pommes frites.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.