3,5K
Suppebrød med hvidløgssmør er det perfekte tilbehør til en skål varm suppe. Suppebrødene er formet som horn og er smurt med skøn hvidløgssmør.
Brød til suppe
Min niece og jeg er begge helt vilde med suppe – og særligt tomatsuppe. Derfor laver vi næsten altid suppe, når hun er på besøg. For at gøre måltidet ekstra lækkert, bager vi gerne disse suppebrød til. De smager nemlig skønt at dyppe i suppen. Dejen er den samme som mine hvidløgssnurrer, men denne gang er de formet som horn.
Suppebrød
Suppebrød med fyld af hvidløgssmør
Ingredienser
Dej
- 2,5 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 400 g hvedemel eller en smule mere
- 50 g smør
Fyld
- 50 g smør
- 2-3 fed hvidløg
- 1/2 tsk. salt
- 1 drys peber
- 2 tsk. finthakket frisk timian
Pensling
- 1-2 stk. æg
Sådan gør du
Dej
- Kom vand og gær i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker, salt og hvedemel.
- Tilsæt blødt smør og ælt dejen, til den er blank og smidig. Det tager cirka 8-10 minutter. Dejen må endelig ikke være tør, men den skal være en smule klistret (fedtet). Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet.
- Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 200 grader varmluft.
Fyld
- I en skål blandes alle ingredienserne til fyldet med en gaffel. Sæt det til side.
Bagning
- Drys en smule hvedemel på køkkenbordet. Del dejen i 2 lige store dele.
- Rul dejen ud i en cirkel. Smør halvdelen af fyldet på med en kniv. Skær dejen i 6 eller 8 stykker (som når du skærer en pizza eller skærer dej til pølsehorn).
- Rul fra den bredde ende til den smalle. Fortsæt med den anden dej også.
- Placer hornene på en bageplade og pensl dem med sammenpisket æg. Lad dem hæve i 10 minutter.
- Mine blev bagt på 2 bageplader. Bages midt i ovnen i cirka 12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.