235


Bønne chili er den lækreste vegetariske gryderet, som er lavet med mexicanske krydderier og belugalinser. Den er fyldt med smag og er perfekt til efteråret.

Opskrift på bønne chili
Herhjemme elsker vi chili sin carne! Denne opskrift er inspireret af mine klassiske chiligryde. Men i denne opskrift har jeg tilsat belugalinser, som giver et godt bid til gryderetten. Herhjemme serverer vi den med ris, tortillachips, creme fraiche og koriander.
Bønne chili
Servings: 4 portioner
Ingredienser
- olie til stegning
- 2 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. koriander, stødt
- 3 tsk. spidskommen, stødt
- 1 tsk. kanel, stødt
- 1 tsk røget paprika
- 3 spsk tomat puré
- 700 ml passata (1 flaske)
- lidt rød chili
- 100 g belugalinser, tørrede
- 4 dl vand
- 2 dåser kidneybønner
- 2 dl rødvin
- 4 stk. gulerødder i mindre stykker
- Salt
- 1 dl majs, frosne eller dåse
- 20 g mørk chokolade
Servering
- Ris
- Tortillachips
- Creme fraiche
- Koriander
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde eller på en dyb stegepande.
- Hak løg og hak hvidløg fint. Kom det på panden og lad det stege lidt.
- Tilsæt koriander, spidskommen, kanel og røget paprika og lad det stege lidt, mens du rører godt i det.
- Tilsæt passata, lidt rød chili, belugalinser, vand og kidneybønner.
- Skær gulerødder og tilsæt dem til panden.
- Tilsæt rødvin, salt og majs.
- Lad det hele simre – gerne 30 minutter eller mere – men minimum til linserne er møre.
- Når retten har simret færdigt tilsættes hakket mørk chokolade som røres rundt, til det er smeltet. Smag retten til med salt.
- Velbekomme

Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne med ovre på min instagramprofil.

