Chili sin carne

af Stinna
Chili sin carne

Chili sin carne. Lækker vegetarisk gryderet med bønner og en masse smag.

I dag vil jeg gerne dele en ægte vegetarisk klassiker med jer. Faktisk var det en af de allerførste opskrifter jeg delte med jer herinde på bloggen. Men jeg har nu videreudviklet opskriften og er nået frem til et virkelig lækkert resultat, som jeg gerne vil dele med jer. Min kæreste var også helt vild med retten og sagde faktisk, at den smager bedre end den han normalt laver med kød. Opskriften er en vegetarisk chili con carne. Det vil sige, at jeg har skiftet kød ud med linser og grøntsager.

Chili sin carne, eller chili con carne uden kød

Jeg er ret vild med denne vegetarret og så er det faktisk en af de allernemmeste opskrifter at lave. Alle ingredienser skal bare i en stor gryde, hvor det så skal stå og simre længe. Derudover er retten endnu bedre dagen efter. Så det er oplagt at lave en stor portion og have til et par dage. 

Istedet for kød som i en traditionel chili con carne, kommer jeg ekstra bønner i min opskrift. Normalt kommer jeg kun kidneybønner i min chili uden carne, men i denne opskrift har jeg også tilsat røde linser . Det giver en virkelig god og fyldig konsistens.Chili sin carne

Nu til opskriften på vegetarisk gryderet med chili og bønner:

Chili sin carne

Chili sin carne er den lækreste vegetarret med bønner, krydderier, rødvin og mørk chokolade. Jeg har i min variant også tilsat røde linser, som giver en skøn konsistens.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
4.5 fra 8 stemmer

Ingredienser

  • 3 løg
  • olie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • olie
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 2 tsk. spidskommen stødt
  • 1 tsk. kanel stødt
  • 700 g hakkede tomater ca. 2 dåser
  • lidt rød chili
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 dl rødvin
  • 4 gulerødder
  • salt
  • 1 dl majs frosne eller dåse
  • 20 g mørk chokolade

Til servering:

  • ris
  • creme fraiche
  • friske koriander
  • avocado

Sådan gør du

  • Kom olie i en gryde eller på en dyb pande.
  • Hak løg (lidt groft) og hak hvidløg fint. Kom det på panden og lad det stege lidt.
  • Tilsæt koriander, spidskommen og kanel og lad det stege lidt, mens du rører godt i det.
  • Tilsæt de hakkede tomater, lidt rød chili, vand, kidneybønner og røde linser.
  • Skær gulerødder og tilsæt dem til panden.
  • Tilsæt rødvin, salt og majs.
  • Lad det hele simre - gerne 30 minutter eller mere - men minimum til de røde linser er møre.
  • Når retten har simret færdigt tilsættes hakket mørk chokolade som røres rundt, til det er smeltet. Smag retten til med salt.
  • Velbekomme!

Noter

Chili sin carne er allerbedst dagen efter. Så lav den gerne dagen før den skal serveres.

Tilbehør til chili sin carne

Jeg serverer chili sin carne sammen med ris og topper retten med friske koriander og gerne en klat creme fraiche. Jeg laver altid en stor portion, så der er rester til dagen efter. I min tidligere opskrift serverede jeg retten med quinoa til, men jeg spiser den faktisk oftest med brune ris. Derudover toppes retten med det man lige ønsker – jeg er vild med creme fraiche, koriander, rødløg og måske lidt avocado.

Frysning af chili sin carne

Chili sin carne kan sagtens fryses. Så lav gerne en stor portion og frys det ned i mindre portioner. Så er der nem aftensmad til travle dage.

Hvis du også er vild med gryderetter, så prøv også disse:


Chili sin carne

Hvis du vil se flere madbilleder, så kig også gerne med ovre på min instagramprofil. 

39 Kommentarer

39 Kommentarer

Jannie // Guapizimo 1. oktober 2018 - 09:16

Jeg har bogmærket opskriften, den skal helt sikkert prøves snarest!

Reply
Henriette 1. oktober 2018 - 16:36

Må jeg spørge: Hvilke dåsetomater bruger du?

Reply
Stinna 2. oktober 2018 - 07:21

Det er meget forskelligt. Lige nu bruger jeg tomater på glas fra Øgo (Netto) :-)

Reply
Jenny 8. oktober 2018 - 17:04

Du skriver gulerødder to gange, men det er vel kun en gang?

Reply
Stinna 9. oktober 2018 - 08:41

Godt set – de skal kun stå én gang :-)

Reply
Louise 19. januar 2019 - 15:33

Hej,

Ved du om man kan varme det igen næste dag ? Eller bliver linserne kedelige ?

Reply
Stinna 21. januar 2019 - 09:51

Det gør vi herhjemme :)

Reply
Rana 23. januar 2019 - 19:12

Tak for opskriften!

Reply
Stinna 23. januar 2019 - 19:13

Velbekomme :-)

Reply
Anne Bach 12. februar 2019 - 08:04

Smager super godt. Jeg tilsætter 3-4 kartofler i tern sammen med gulerødderne. Det giver lidt mere fyld og smager godt.

Reply
Stinna 12. februar 2019 - 08:15

Mange tak :-) Og god idé med kartofler.

Reply
Morten 4. marts 2019 - 17:57

Det lyder som en god og lækker opsrkift på Chili sin Carne, som jeg vil afprøve med mine egne forbedringer. Jeg forstår dog ikke, at man altid bruger kidneybønner i danske chileretter. Chili kalder på pintobønner.

Reply
Stinna 4. marts 2019 - 20:36

Hej Morten. Mange tak skal du have :-) Måske det hænger sammen med, at kidneybønner fås på dåse i de fleste supermarkeder. Jeg aner det ikke, herhjemme kan vi bare ret godt lide kidneybønner :-)

Reply
Celine Dion 24. marts 2019 - 19:17

Lige et pro tip fra Celine, Aarhus: Pas på med salten. Ellers er det meget nice! peace out

Reply
Stinna 24. marts 2019 - 19:25

Mange tak skal du da have :-) Ja måske mine tsk. er mindre. Skriver det dog lige som en kommentar.

Reply
Henning 30. maj 2019 - 18:59

Hej Stinna,
En fantastisk ret, som selvfølgelig kan varieres med årstidens grøntsager.
“Desværre ” er jeg kommet til at lave Chili sin carne til en mindre arme. Har du eller andre erfaring med frysning af retten?

Reply
Stinna 1. juni 2019 - 09:26

Hej Henning. Dejligt at du kan bruge min opskrift. Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det tror jeg sagtens at du kan :-)

Reply
Monica 25. november 2019 - 14:05

5 stars
Smager super dejligt selv uden rødvin

Reply
Stinna 25. november 2019 - 21:16

Så dejligt at høre, tak! :-)

Reply
Dorthe 26. januar 2020 - 15:06

5 stars
Skøn opskrift . Tak

Reply
Stinna 26. januar 2020 - 16:05

Mange tak skal du have :-)

Reply
Ane 9. februar 2020 - 00:24

Gør du noget ved linserne inden brug, udover at skylle dem?
Er lidt nybegynder i al det der linse og bønneland :-)

Reply
Stinna 18. februar 2020 - 15:23

Hej :-) Nej jeg skyller dem blot.

Reply
Clara 21. april 2020 - 13:02

Hej! Hvilken slags olie er bedst at bruge?

Reply
Stinna 21. april 2020 - 13:52

Jeg bruger bare olivenolie :-)

Reply
Freja 10. juli 2020 - 15:01

5 stars
Altid lækker jo! <3
Tak for dine vegetariske opskrifter. Jeg er stor-fan :)
God weekend!

Reply
Stinna 11. juli 2020 - 08:26

Tusind tusind tak :-)

Reply
Jette 28. august 2020 - 11:26

4 stars
Tak for dejlig opskrift :)
Jeg har varieret den efter hvad jeg har i køleskabet og med de bønner jeg har i fryseren. Og retten er fryse egnet :)

Reply
Stinna 28. august 2020 - 20:17

Tusind tak :-) Dejligt at du kunne lide opskriften.

Reply
Emilie 17. november 2020 - 12:16

5 stars
Så lækkert altså!

Reply
Stinna 17. november 2020 - 16:20

Tusind tak :-)

Reply
Camilla 1. januar 2021 - 16:29

1 star
Tak for en god hjemmeside, som jeg ofte har haft gavn af. Jeg vil dog nævne at denne vegetar chili con carne ikke smager som det den skal; nemlig chili con carne. Jeg har lavet mad de sidste 40 år, og laver alt fra bunden af økologiske råvarer. Jeg har også prøvet utallige vegetariske chili con carne siden jeg blev vegatar/veganer for 3.5 år siden. Jeg synes simpelthen at denne udgave mangler den autentiske chili con carne smag. Derfor får den desværre kun en stjerne.

Reply
Stinna 1. januar 2021 - 16:33

Hej :-) Øv det er er jeg da ked af at høre, men smag er jo forskellig. Dejligt at du kan bruge de andre opskrifter så :-)

Reply
Mette Lauridsen 31. januar 2021 - 19:28

5 stars
perfekt – stor succes!!!!

Reply
Stinna 31. januar 2021 - 20:23

Tusind tusind tak :-)

Reply
Line Mikkelsen 1. marts 2021 - 21:53

5 stars
Smagte rigtig dejligt. Tak for dejlig opskrift.

Reply
Stinna 1. marts 2021 - 22:26

Dejligt, tusind tak :-)

Reply
Tamara 31. august 2021 - 10:12

5 stars
Jeg har lavet den i går og det smagte super dejligt! :-)
Det er virkelig en god opskrift så jeg kommer til at bruge den igen og igen.
Jeg har dog tilføjet grøntsagsbullion (i pulverform) da jeg syntes, at der manglede noget

Reply
Stinna 1. september 2021 - 07:02

Dejligt at du kan lide opskriften – og tak for tip om grøntsagsbouillon :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy