Selleribøffer lavet af revet knoldselleri, æg, krydderier, rasp og ost. Virkelig lækre vegetarbøffer, som fungerer godt som tilbehør eller i en vegetarburger. Herhjemme kunne vi ikke holde fingrene fra dem – og spiste dem på ingen tid som en snack.
Selleribøffer
Opskriften herunder er lavet med revet knoldselleri og ikke en skive, som man oftest ser selleribøffer er lavet af. Opskriften rækker til cirka 10 stk. Husk at give dem god tid på panden, så osten når at smelte og de hænger bedre sammen.
Vask og skræl knoldselleri. Riv det groft på et rivejern.
Hak hvidløg og løg fint.
Kom revet knoldselleri, hvidløg, løg og alle øvrige ingredienser i en skål. Bland det hele godt sammen.
Kom godt med olie på en pande.
Form bøfferne med fugtige hænder – de skal være cirka 1-1,5 cm høje. Tryk dem godt sammen. Kom dem på den varme pande.
Bøfferne steges ved middelvarme. Det er vigtigt, at de ikke vendes før de er godt gyldne på den ene side. Ellers kan de falde fra hinanden. Osten skal nå at smelte, så de hænger sammen. Steges på begge sider til de er sprøde og gyldne.
Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
Hej, det lyder lækkert. Jeg ville måske komme pesto, soltørrede tomater, grønt, syltede rødløg og lidt mayo i. Jeg ville bruge disse briocheboller: https://stinna.dk/bagvaerk/brioche-boller.html
15 Kommentarer
Min datter på 14 år og jeg elsker dem, mums.
Hvor er det dejligt, tak!
Hvad med en opskrift på vegatarburger med disse selleribøffer? Hvad vil du komme i udover burgeren og hvilke boller vil du bruge?
På forhånd tak.
Hej, det lyder lækkert. Jeg ville måske komme pesto, soltørrede tomater, grønt, syltede rødløg og lidt mayo i. Jeg ville bruge disse briocheboller: https://stinna.dk/bagvaerk/brioche-boller.html
[…] Selleribøffer og pasta med skvalderkålspesto. Salat af spidskål og […]
Supergode – min mand kunne lide selleri lige indtil han smagte denne opskrif
Så dejligt at høre, tak! :)
De er bare supergodr
Mange tak :-)
De blev rigtig gode: sprøde udenpå og saftig indeni. Jeg erstattede noget af sellerien med revne gulerødder og stokken fra en blomkål.
Det lyder skønt. Tak for tilbagemelding.
De ser virkelig lækre ud. Ved du om de kan fryses?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
De er super lækre
Tusind tak:-)