Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Selleribøffer

af Stinna
Selleribøffer

Selleribøffer lavet af revet knoldselleri, æg, krydderier, rasp og ost. Virkelig lækre vegetarbøffer, som fungerer godt som tilbehør eller i en vegetarburger. Herhjemme kunne vi ikke holde fingrene fra dem – og spiste dem på ingen tid som en snack.

Selleribøffer

Opskriften herunder er lavet med revet knoldselleri og ikke en skive, som man oftest ser selleribøffer er lavet af. Opskriften rækker til cirka 10 stk. Husk at give dem god tid på panden, så osten når at smelte og de hænger bedre sammen.

Selleribøffer

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 5 stemmer

Ingredienser

  • 300 g knoldselleri
  • 3 stk. æg
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • salt og peber
  • 1 dl fint rasp

Sådan gør du

  • Vask og skræl knoldselleri. Riv det groft på et rivejern.
  • Hak hvidløg og løg fint.
  • Kom revet knoldselleri, hvidløg, løg og alle øvrige ingredienser i en skål. Bland det hele godt sammen.
  • Kom godt med olie på en pande.
  • Form bøfferne med fugtige hænder – de skal være cirka 1-1,5 cm høje. Tryk dem godt sammen. Kom dem på den varme pande.
  • Bøfferne steges ved middelvarme. Det er vigtigt, at de ikke vendes før de er godt gyldne på den ene side. Ellers kan de falde fra hinanden. Osten skal nå at smelte, så de hænger sammen. Steges på begge sider til de er sprøde og gyldne.
  • Velbekomme.
Selleribøffer

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

15 Kommentarer

Susanne 3. oktober 2021 - 20:45

5 stars
Min datter på 14 år og jeg elsker dem, mums.

Reply
Stinna 4. oktober 2021 - 10:36

Hvor er det dejligt, tak!

Reply
Morten 19. oktober 2021 - 01:37

Hvad med en opskrift på vegatarburger med disse selleribøffer? Hvad vil du komme i udover burgeren og hvilke boller vil du bruge?
På forhånd tak.

Reply
Stinna 20. oktober 2021 - 10:15

Hej, det lyder lækkert. Jeg ville måske komme pesto, soltørrede tomater, grønt, syltede rødløg og lidt mayo i. Jeg ville bruge disse briocheboller: https://stinna.dk/bagvaerk/brioche-boller.html

Reply
Ugens madplan uge 21 – Milles mad 21. maj 2022 - 18:31

[…] Selleribøffer og pasta med skvalderkålspesto. Salat af spidskål og […]

Reply
Gitte 3. september 2022 - 22:32

5 stars
Supergode – min mand kunne lide selleri lige indtil han smagte denne opskrif

Reply
Stinna 4. september 2022 - 13:43

Så dejligt at høre, tak! :)

Reply
Gitte 3. september 2022 - 22:34

5 stars
De er bare supergodr

Reply
Stinna 4. september 2022 - 13:43

Mange tak :-)

Reply
Harro 12. november 2022 - 15:40

5 stars
De blev rigtig gode: sprøde udenpå og saftig indeni. Jeg erstattede noget af sellerien med revne gulerødder og stokken fra en blomkål.

Reply
Stinna 15. november 2022 - 13:19

Det lyder skønt. Tak for tilbagemelding.

Reply
Esther 11. marts 2023 - 12:13

De ser virkelig lækre ud. Ved du om de kan fryses?

Reply
Stinna 18. marts 2023 - 15:36

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Stine 27. marts 2023 - 16:25

5 stars
De er super lækre

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:40

Tusind tak:-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy