10,8K
Selleribøffer lavet af revet knoldselleri, æg, krydderier, rasp og ost. Virkelig lækre vegetarbøffer, som fungerer godt som tilbehør eller i en vegetarburger. Herhjemme kunne vi ikke holde fingrene fra dem – og spiste dem på ingen tid som en snack.
Selleribøffer
Opskriften herunder er lavet med revet knoldselleri og ikke en skive, som man oftest ser selleribøffer er lavet af. Opskriften rækker til cirka 10 stk. Husk at give dem god tid på panden, så osten når at smelte og de hænger bedre sammen.
Selleribøffer
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 300 g knoldselleri
- 3 stk. æg
- 100 g revet mozzarellaost
- 1 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1/4 tsk. røget paprika
- salt og peber
- 1 dl fint rasp
Sådan gør du
- Vask og skræl knoldselleri. Riv det groft på et rivejern.
- Hak hvidløg og løg fint.
- Kom revet knoldselleri, hvidløg, løg og alle øvrige ingredienser i en skål. Bland det hele godt sammen.
- Kom godt med olie på en pande.
- Form bøfferne med fugtige hænder – de skal være cirka 1-1,5 cm høje. Tryk dem godt sammen. Kom dem på den varme pande.
- Bøfferne steges ved middelvarme. Det er vigtigt, at de ikke vendes før de er godt gyldne på den ene side. Ellers kan de falde fra hinanden. Osten skal nå at smelte, så de hænger sammen. Steges på begge sider til de er sprøde og gyldne.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
31 Kommentarer
Min datter på 14 år og jeg elsker dem, mums.
Hvor er det dejligt, tak!
Bare så lækker, selv min grøntsagsforskrækkede drenge, kunne lide dem
Sikke en dejlig kommentar. Tak for det! :-)
Hvad med en opskrift på vegatarburger med disse selleribøffer? Hvad vil du komme i udover burgeren og hvilke boller vil du bruge?
På forhånd tak.
Hej, det lyder lækkert. Jeg ville måske komme pesto, soltørrede tomater, grønt, syltede rødløg og lidt mayo i. Jeg ville bruge disse briocheboller: https://stinna.dk/bagvaerk/brioche-boller.html
[…] Selleribøffer og pasta med skvalderkålspesto. Salat af spidskål og […]
Supergode – min mand kunne lide selleri lige indtil han smagte denne opskrif
Så dejligt at høre, tak! :)
De er bare supergodr
Mange tak :-)
De blev rigtig gode: sprøde udenpå og saftig indeni. Jeg erstattede noget af sellerien med revne gulerødder og stokken fra en blomkål.
Det lyder skønt. Tak for tilbagemelding.
De ser virkelig lækre ud. Ved du om de kan fryses?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
De er super lækre
Tusind tak:-)
Der skal lidt mere Paprika i efter min mening,
Smager kanon godt.
Tak skal du have :-) Jeg vil prøve med mere paprika næste gang.
Øj,øj,øj de var dæl’me gode.
Jeg besluttede at lave dem i ovnen, så jeg smed 2 spiseskefulde græsk yougurt i, så var de nemme at forme som deller og de blev lækre og sprøde udenpå efter ca 25 min på 200 g.
Tak for tip! Jeg vil da prøve at lave dem i ovnen næste gang :-)
De har en dejlig smag hvor selleri smagen er grundlæggende – mums
Hvor dejligt. Tusind tak :-)
Supergode
Mange tak :-)
Kan de fryses? :)
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Mums hvor er de lækre, Stinna. Mit første besøg på din side og absolut ikke sidste!
Hvor skønt! Tak for tilbagemeldingen :-)
Tak for en virkelig god opskrift! Min datter har lige spist 4 stk og sagt at hun gerne vil have dem til sin 4 års fødselsdag Så det er virkelig en ny favorit- vi lavede halvdelen i ovnen og de andre på panden og synes begge dele var lækkert.
Hvor dejligt! og tusind tak for tilbagemeldingen :-)