Selleribøffer

af Stinna
Selleribøffer

Selleribøffer lavet af revet knoldselleri, æg, krydderier, rasp og ost. Virkelig lækre vegetarbøffer, som fungerer godt som tilbehør eller i en vegetarburger. Herhjemme kunne vi ikke holde fingrene fra dem – og spiste dem på ingen tid som en snack.

Selleribøffer

Opskriften herunder er lavet med revet knoldselleri og ikke en skive, som man oftest ser selleribøffer er lavet af. Opskriften rækker til cirka 10 stk. Husk at give dem god tid på panden, så osten når at smelte og de hænger bedre sammen.

Selleribøffer

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 300 g knoldselleri
  • 3 stk. æg
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. røget paprika
  • salt og peber
  • 1 dl fint rasp

Sådan gør du

  • Vask og skræl knoldselleri. Riv det groft på et rivejern.
  • Hak hvidløg og løg fint.
  • Kom revet knoldselleri, hvidløg, løg og alle øvrige ingredienser i en skål. Bland det hele godt sammen.
  • Kom godt med olie på en pande.
  • Form bøfferne med fugtige hænder – de skal være cirka 1-1,5 cm høje. Tryk dem godt sammen. Kom dem på den varme pande.
  • Bøfferne steges ved middelvarme. Det er vigtigt, at de ikke vendes før de er godt gyldne på den ene side. Ellers kan de falde fra hinanden. Osten skal nå at smelte, så de hænger sammen. Steges på begge sider til de er sprøde og gyldne.
  • Velbekomme.
Selleribøffer

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy