3,5K
Brioche boller er virkelig lækre, bløde boller bagt med smør og æg. De er perfekte som burgerboller, men kan også spises som de er med lidt smør på.
Brioche burgerboller
Brioche burgerboller er svampede, lette og så lækre. De er helt lyse og er toppet med sesamfrø. Det specielle ved denne dej, er mængden af smør. Dejen er fedtet og du skal endelig ikke komme for meget mel i. Det er den fedtede og lidt specielle dej, der giver de lækre bricohe burgerboller.
Brioche burgerboller
Bløde, svampede og lækre burgerboller med smør og æg.
Antal: 16 stk.
Ingredienser
Dej
- 3 dl sødmælk kold
- 25 g gær
- 3 stk. æg
- 600 g hvedemel
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. sukker
- 150 g smør (alm. saltet), blødt
Pensling
- 1 stk. æg, sammenpisket
- sesamfrø
Sådan gør du
- Kom mælk i en skål og opløs gær heri. Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt æg, salt og sukker. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i 10 minutter ved lav hastighed. Dejen er rimelig klistret, men må ikke være flydende.
- Tilsæt smør i tern og ælt dejen i 5 minutter.
- Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Efter 1 time kommes lidt hvedemel på bordet. Drys også gerne lidt hvedemel på dejen. Del dejen i cirka 16 stykker – af 80 gram stykket. Kom lidt vand på dine hænder, så er dejen nemmere at håndtere. Form bollerne og stram dem gerne op, så de er så runde som muligt. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de har en diameter på cirka 8 cm. Brug gerne 2 bageplader, hvis du ikke ønsker at de skal bage sammen.
- Kom et stykke plastik over og et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
- Efter 30 minutter tændes ovnen på 220 grader (over-og undervarme). Sæt et ildfast fad nederst i bunden, hvor du kommer vand i.
- Pensl burgerbollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i 5 minutter med damp. Fjern det ildfaste fad og bag nu bollerne i cirka 7 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
- Lad burgerbollerne køle af og spis dem med dit yndlingsfyld.
Frysning af brioche boller
Disse briocheboller kan sagtens fryses. Kom dem lune i en frysepose og frys dem derefter ned. Lav derfor gerne dobbeltportion, så du har ekstra burgerboller i fryseren.
Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler enndu flere madbilleder.