Hytteostboller med æble

af Stinna

Hytteostboller med æble, kanel og chokolade er de lækreste boller, som samtidigt mætter virkelig dejligt. De er er et hit på madpakken eller bare til eftermiddagshyggen.

Opskrift på hytteostboller med æble

Måske kender du allerede mine proteinboller med hytteost? Eller mine sundere chokoladeboller? Her kommer i hvert fald endnu en version. Nemlig disse lækre boller som er helt uden mel og som ikke skal hæve. Lyder det ikke nemt? Det er det også.

Bollerne er nemlig blot lavet af havregryn, hytteost og æg, som blendes sammen. Derefter blandes det med de øvrige ingredienser og formes som boller – og så skal de bare bages. Det er både nemt og lækkert. De kan spises som de er, eller med smør på.

Hytteostboller med æble

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 14 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 300 g hytteost (4% fedt)
  • 4 stk. æg
  • 50 g groftrevet gulerod
  • 1 stk. groftrevet æble
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g mælkechokolade hakket eller som knapper
  • 50 g mørk chokolade hakket eller som knapper

Pynt

  • Hasselnøddeflager

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom havregryn, hytteost og æg i en foodprocessor.
  • Blend det til en ensartet konsistens.
  • Tilføj de øvrige ingredienser og vend det godt sammen.
  • Lad derefter dejen hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 12-14 stk.
  • Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Drys bollerne med hasselnøddeflager.
  • Bages midt i ovnen 25-30 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.