698
Frøsnapper med kartoffel, grøn pesto og vesterhavsost. Disse frøsnappere med pesto er helt perfekte til madpakken og smager virkelig godt.
Opskrift på frøsnapper med kartofler
Normalt er frøsnappere lavet med pikantost. Men i denne opskrift er pikantosten skiftet ud med grøn pesto, kartofler og revet Vesterhavsost. Det giver en virkelig god smag og så er de samtidigt ganske nemme at lave. Herhjemme fryser vi dem ned og tager dem med på madpakken – så er det lynhurtigt at lave en skøn madpakke.
Frøsnapper med kartoffel
Antal: 15 stk.
Ingredienser
Dej
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 1/2 dl olivenolie eller rapsolie
- 450-500 g hvedemel
Fyld
- 4 stk. kartofler skrællede og groftrevne
- 1 glas grøn pesto
- 50 g vesterhavsost
Pensling
- 1 stk. æg
Sådan gør du
Dej
- Start med at opløse gær i koldt vand. Jeg bruger som altid min røremaskine.
- Tilsæt sukker, salt og olie. Tilsæt nu mel og lad dejen ælte i cirka 10 minutter, til den er blank og sammenhængende. Dejen skal være lidt klistret, men ikke flydende. Tilsæt mere mel, hvis din dej er for klistret. Der er forskel på mel.
- Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time med et fugtigt klæde over.
Frøsnappere
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
- Kom en smule hvedemel på køkkenbordet.
- Vend dejen ud på bordet og drys lidt mel på den. Rul dejen ud med en kagerulle, så den danner en rektangel.
- Smør pesto ud på hele dejen. Fordel derefter revet kartoffel og revet vesterhavsost.
- Tag derefter den øverste 1/3 af dejen og træk den ned til midten af dejen. Tag nu den nederste del og læg over dejen, så dejen er i 3 lag.
- Med en kniv eller dejskærer deles dejen nu i strimler på cirka 2-3 cm.
- Sno dejstrimlen med begge hænder og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gør dette med alle dejstrimlerne. Lad dejen efterhæve i cirka 20 minutter med en plastikpose over.
- Pensl herefter dejen med sammenpisket æg.
- Bag frøsnapperne i 20-22 min midt i ovnen. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Video af frøsnapper med kartoffel
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.