611
Brødstænger med pesto og ost. Disse lækre små brød er perfekte til madpakken eller som en del af et tapasbord.
Opskrift på brødstænger med pesto
Mangler du en idé til madpakken? Så prøv disse lækre små brød med pesto, flødeost og revet ost. De er lækre, smagfulde og lidt snaskede. Frys dem ned lige når de er bagt, så er det nemt at tage dem frosne med på madpakken. Så er de tøet op, når det er frokosttid.
Som fyld har jeg brugt et lille glas flødeost med hvidløg. Det kan fås i de fleste supermarkeder, men ellers kan du bruge lige den flødeost du ønsker.
Brødstænger med pesto
Antal: 15 stk.
Ingredienser
- 3 dl koldt vand
- 25 g gær
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 1/2 dl olivenolie eller rapsolie
- 450-500 g hvedemel
Fyld
- 1 lille glas flødeost med hvidløg
- 1/2 glas rød pesto
- 50 g vesterhavsost revet
Pensling
- 1 stk. æg sammenpisket
Sådan gør du
Dej
- Start med at opløse gær i koldt vand. Jeg bruger som altid min røremaskine.
- Tilsæt sukker, salt og olie. Tilsæt nu mel og lad dejen ælte i cirka 10 minutter, til den er blank og sammenhængende. Dejen skal være lidt klistret, men ikke flydende. Tilsæt mere mel, hvis din dej er for klistret. Der er forskel på mel.
- Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time med et fugtigt klæde over.
Frøsnappere
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
- Kom en smule hvedemel på køkkenbordet.
- Vend dejen ud på bordet og drys lidt mel på den. Rul dejen ud med en kagerulle, så den danner en rektangel.
- Smør flødeost og pesto ud på hele dejen. Fordel derefter revet vesterhavsost.
- Tag derefter den øverste 1/3 af dejen og træk den ned til midten af dejen. Tag nu den nederste del og læg over dejen, så dejen er i 3 lag.
- Med en kniv eller dejskærer deles dejen nu i strimler på cirka 2-3 cm.
- Sno dejstrimlen med begge hænder og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gør dette med alle dejstrimlerne. Lad dejen efterhæve i cirka 20 minutter med en plastikpose over.
- Pensl herefter dejen med sammenpisket æg.
- Bag frøsnapperne i 20-22 min midt i ovnen. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.