Julepandekager med julesirup er den perfekte weekendmorgenmad i december – eller et sødt indslag til eftermiddagskaffen. De søde pandekager er tilsat julekrydderier og er overhældt med krydret appelsinsirup.
Opskrift på julepandekager
Disse pandekager er søde, krydrede og smager så skønt med den krydrede appelsinsirup på. Opskriften rækker til 10-15 stk., alt efter hvor stor pande du bruger. Pandekagedejen skal være som almindelig pandekagedej og sørg for at lave dem helt tynde – så er de allerbedst. Server også gerne lidt vaniljeis i dem sammen med julesirup.
Julepandekager
Ingredienser
Julepandekager
- 70 g sukker
- 4-4,5 dl sødmælk
- 4 stk. æg
- 225-250 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. kanel
- 1 tsk. vanilje eller vaniljesukker
- 1 stk. appelsin, skrællen herfra (fintrevet)
- 50 g smeltet smør
- smør til stegning
Sirup
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1/2 stk. appelsin, skrællen heraf (fintrevet)
- 1 dl sukker
- 1/2 tsk. kardemomme, stødt
- 1 drys nelliker, stødt
- 1/2 tsk. kanel, stødt
Sådan gør du
Pandekager
- Pisk alle ingredienserne sammen (gerne med en håndmixer). Lad dejen trække i køleskabet i cirka 20 minutter.
- Steg pandekagerne ved middelvarme i lidt smør. De skal være gyldne på begge sider.
Julesirup
- Kom alle ingredienserne i en gryde. Lad siruppen småkoge, til den har sirupkonsistens. Du kan teste konsistensen ved at komme en smule på en teske og lade det køle af. Hvis den bliver for tyk, kan du komme en smule mere vand i.
Servering
- Server de lune pandekager med julesirup til. Velbekomme.
Julemorgenmad
Disse pandekager vil være perfekte som morgenmad i julen. Hvis du leder efter andre opskrifter til morgenmad i december, så prøv også mine søde Luciaboller med safran.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.