3,1K
Æblekage med kanel og marcipan er en ægte efterårsfavorit. Denne kage er utrolig nem at bage og smager helt fantastisk.
Opskrift på æblekage med marcipan og kanel
Denne kage smager helt fantastisk. Kombinationen af æbler, kanel og marcipan er én af mine favoritter. Jeg bruger allerhelst lidt syrlige madæbler til æblekagen. De giver et godt modspil til den ellers søde kage. Kagen er snasket og fyldt med smag.
Æblekage med marcipan og kanel
Antal: 1 springform
Ingredienser
- 4 stk. æbler, gerne store madæbler
- 3 stk. æg
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 100 g marcipan, groftrevet
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 drys salt
Topping
- 5 spsk. sukker
- 2 spsk. kanel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker sammen i en skål – brug gerne en håndmixer. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk det sammen. Tilsæt revet marcipan og vend det rundt.
- Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Rør det forsigtigt sammen med smørblandingen.
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Rør sukker og kanel sammen i en skål.
- Kom bagepapir i en springoform. Kom halvdelen af æblerne i bunden. Drys med halvdelen af kanelsukkeret. Fordel dejen oven på.
- Fordel nu de sidste æbler og drys med kanelsukker.
- Bages midt i ovnen i 45-50 minutter. Hvis kagen bliver for mørk, kan du komme et stykke stanniol over.
- Spises lun med creme fraiche eller vaniljeis til.
Opskrifter med æbler
Denne æblekage er inspireret af Lone Landmand. I min opskrift har jeg dog tilsat marcipan og ellers lavet kagen, så den passer lige til min smag. Hvis du leder efter andre opskrifter med æbler, så vil jeg også anbefale mine lækre grove æbleboller med kanel eller min skønne æbletærte.