Bønneboller – grove boller bagt med bønner

bønneboller

Der er stille herinde lige for tiden. Jeg er startet i praktik, som jeg bruger alt min energi på. Jeg er sent hjemme hver dag, så oftest består min aftensmad af en nem salat og nogle bønner. Nemt og lækkert, men ikke noget vildt spændende. Derfor bruger jeg mine fridag på at være lidt mere kreativ i køkkenet. Nu hvor jeg er ret pjattet (meget pjattet) med bønner, så skulle jeg da naturligvis afprøve en ny opskrift med bønner – nemlig bønne boller. Jeg kom en dåse butterbeans i mine grovboller og resultatet er virkelig lækkert – grove bønneboller! Så hvis du vil blive en smule mere mæt af dit grove bagværk, så prøv med bønner.

Idéen er tyvstjålet herfra.


BØNNEBOLLER ( ca. 10 stk):

25 g gær

3 dl lunkent vand

1 dåse butterbeans (240g kogte bønner)

2 spsk olie

salt

1 tsk honning / agavesirup

2 dl hvedemel

3 dl grahamsmel

1 dl rugmel

½ dl hørfrø

Fremgangsmåde:

  1. Bland gær og lunkent vand sammen.
  2. Tilsæt olie, honning og salt.
  3. Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.
  4. Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen.
  5. Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
  6. Kom dejen på en bradepande med bagepapir og sæt dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 200g (ikke varmluft).
  7. Bages ca. 20 minutter – hold øje med dem!

Spises lune med smør og hytteost. mums.

bønneboller-2

 

Print Friendly

2 kommentar

  1. Wow, hvor er de gode!! De er dejlig bløde (gav dem lige lidt varmluft til sidst, for en sprød skorpe) og så har de en rigtig god smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*