Varm chokolade

af Stinna
Varm chokolade

Varm chokolade med sødmælk og skumfiduser. På en kold dag er varm chokolade noget af det allerbedste – og så er det vanvittigt nemt at lave. Min version består faktisk bare af mørk chokolade, mælk og skumfiduser.

Varm chokolade

Selvom varm kakao smager godt, så smager den varme chokolade bare endnu bedre. Jeg er vild med en meget mørk varm chokolade, som så bliver lidt ekstra sød ved at blive toppet med skumfiduser. Du kan også sagtens skifte halvdelen af det mørke chokolade ud med mælkechokolade, for en mildere variant.

Opskriften herunder er så simpel, at den nok mere er et tip end en egentlig opskrift. Hvis du laver den uden skumfiduser, så tilsæt lidt sukker til den varme chokolade.

Varm chokolade

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Drikke
Køkken: Vegetarisk
Servings: 2 kopper
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 4 dl sødmælk
  • 60 g mørk chokolade (70-85%)
  • evt. 1 tsk. sukker
  • 1 håndfuld skumfiduser

Sådan gør du

  • Varm sødmælk op. Tilsæt mørk chokolade og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Det må ikke koge.
  • Kom skumfiduser i et glas. Top med det varme kakao.
  • Drikkes med det samme.

Hvis du leder efter andre varmende drikke, så kan jeg anbefale en kop ingefær te med mynte, citron og honning.

Varm chokolade
Varm chokolade

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

1 Kommentar

Varm kakao med dadler - Stinna 27. december 2024 - 20:14

[…] Herhjemme elsker vi varm kakao og laver det virkelig ofte. Men en dag ønskede jeg at skære lidt ned for det (hvide) tilsatte sukker og fik den idé, at jeg ville udskifte sukker med dadler. Derfor kom jeg dadler, kakao og mælk i min blender – og varmede det derefter op som normalt. Resultatet var helt fantastisk og jeg tror ikke, at jeg laver varm kakao på den almindelige måde længere. For denne kakao blev fyldig og lidt tyk – og mine gæster var helt sikre på, at jeg havde brugt god, mørk chokolade i mælken. […]

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.