Varm chokolade med sødmælk og skumfiduser. På en kold dag er varm chokolade noget af det allerbedste – og så er det vanvittigt nemt at lave. Min version består faktisk bare af mørk chokolade, mælk og skumfiduser.
Varm chokolade
Selvom varm kakao smager godt, så smager den varme chokolade bare endnu bedre. Jeg er vild med en meget mørk varm chokolade, som så bliver lidt ekstra sød ved at blive toppet med skumfiduser. Du kan også sagtens skifte halvdelen af det mørke chokolade ud med mælkechokolade, for en mildere variant.
Opskriften herunder er så simpel, at den nok mere er et tip end en egentlig opskrift. Hvis du laver den uden skumfiduser, så tilsæt lidt sukker til den varme chokolade.
Varm chokolade
Ingredienser
- 4 dl sødmælk
- 60 g mørk chokolade (70-85%)
- evt. 1 tsk. sukker
- 1 håndfuld skumfiduser
Sådan gør du
- Varm sødmælk op. Tilsæt mørk chokolade og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Det må ikke koge.
- Kom skumfiduser i et glas. Top med det varme kakao.
- Drikkes med det samme.
Hvis du leder efter andre varmende drikke, så kan jeg anbefale en kop ingefær te med mynte, citron og honning.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.