Det er efterår og sæson for rodfrugter. Forleden blev jeg lidt lækkersulten og begyndte, som altid, at lede efter noget lækkert i køleskabet. I grøntsagsskuffen lå et par rødbeder og selvom det ikke var helt det jeg havde håbet at finde, så endte jeg med at bruge dem i pandekager.
Rødbedepandekager
De små rødbedepandekager blev virkelig gode og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer. I morges lavede jeg så pandekagerne igen. Herhjemme var vi så vilde med dem, at vi altså måtte lave dem en ekstra gang. Vi serverede dem med friske hindbær og lidt sirup.
Hvis du også har købt en pose rødbeder du ikke har fået brugt, så har jeg lidt andre opskrifter her med rødbede:Rødbede-deller med feta og persille og Rødbedehummus
Vi spiste denne portion og vi var to personer. Vi var ret sultne, så vi spiste også lidt chiagrød til. Jeg har valgt at tilsætte en smule hvedemel, men det kan sikkert sagtens udskiftes med noget fint glutenfrit mel. Konsistensen af pandekagerne er dejligt svampede og så smager de altså virkelig godt – og ikke af rødbede (den er lidt jordede smag, som rødbede sommetider kan have).
Rødbedepandekager - søde pandekager med rødbede
Ingredienser
- 200 g rødbede rå
- 3 dl havregryn
- 1 dl hvedemel
- 3 stk. æg
- 1 spsk. honning / agavesirup
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 dl mælk fx mandelmælk
- kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Skræl rødbede og skær dem i små tern.
- Kog dem i en gryde til de er møre og lad dem herefter køle lidt af.
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend, til dejen har en ensartet tyk konsistens.
- Pandekagerne steges på en pande til de er gyldne på begge sider.
- Serveres med sirup og friske hindbær.