Endnu en madpakke-idé. Lækre linsefrikadeller med grønne linser og havregryn – og selvfølgelig forskellige krydderurter. Som vegetar laver jeg ret ofte en type for vegetarfrikadeller, da de er nemme at lave og kan spises som tilbehør til de fleste retter.
Opskrift på linsefrikadeller
Da jeg skulle lave madpakke forleden, endte jeg med at finde en dåse grønne linser i køkkenskabet og tryllede dem om til disse vegetardeller, som jeg så kunne have med på madpakken. Opskriften består af grønne linser på dåse, løg, krydderier, æg, havregryn, lidt mel og så olie til stegning. Nemt og lækkert.
De kan selvfølgelig også spises, selvom de ikke skal med på madpakken. Jeg tænker at de vil være rigtig gode til en salat, lidt dip eller måske som fyld i en madpandekage.
Nu til selve opskriften på linsefrikadeller.
Linsedeller - vegetardeller med grønne linser og havregryn
Ingredienser
- 1 dåse grønne linser 255 g grønne linser, kogte
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 2 æg
- 2 dl havregryn finvalsede
- 2 spsk. hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- lidt rød chili
- 1 håndfuld frisk koriander kan undlades
- olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl linserne godt.
- Kom linserene i en skål.
- Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til skålen.
- Tilsæt spidskommen, koriander, æg, havregryn, hvedemel, salt, finthakket chili og hakket frisk koriander.
- Rør det hele godt rundt. Du skal kunne forme frikadeller af dejen. Ellers skal der tilsættes lidt mere hvedemel, eller hvis dejen er for tør, så muligvis et æg mere.
- Kom olie på en pande.
- Form linsedellerne med hænderne og placer dem på panden.
- Steges på begge sider til de er gyldne.
- Velbekomme.
Jeg håber virkelig ikke at I er trætte af mine madpakke-indlæg endnu. For i disse dage laver jeg mest mad, som også nemt kan spises med på madpakken. Det skal være nemt, smage godt, mætte godt og ikke tage en hulens masse tid at tilberede. Derfor er jeg ret vild med en ret som denne, hvor jeg så kan komme dem i en bøtte sammen med salat og så er der nem frokost.
Du er også velkommen til at følge med på instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
10 Kommentarer
Tak for endnu en super laekker opskrift! Mine unger elsker dem og har allerede bedt mig lave dem igen snart!
Ej hvor dejligt – tusind tak for tilbagemeldingen :-)
kan man bruge røde linser i stedet for grønne? :)
De giver ikke samme konsistens, idet røde linser koger ud. Men du kan prøve – tilsæt evt. noget havregryn ekstra :-)
Hej Stinna
Jeg elsker den her opskrift og bruger den tit! Dog er jeg begyndt at eksperimentere som veganer, og ville høre om du ved/tror man kunne bruge aquafaba istedet for æg? Mange kærlige hilsner Mette
Hej Mette. Dejligt at høre :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med, så det ved jeg desværre ikke.
Virkelig gode ! De har en rigtog god smag, men også en god konsistens.
Jeg er vild med dine opskrifter, de er lige efter min smag
SÅ dejligt at høre. Tusind tak :-)
Tak for en masse dejlig inspiration til vegetar mad
Dejligt at det kan bruges :-)