Bønne-dip med skyr

af Stinna

bønnedip-2

Krydret pikant bønnedip med skyr – en skøn dip til sommerens grill. Denne bønnedip er virkelig nem at lave og smager skønt med friske eller grillede grøntsager til.

Jeg er vild med at grille om sommeren og har længe overvejet, om der er interesse for nogle indlæg om, hvordan man griller vegetarisk? De fleste forbinder sommeren grill med røde pølser og forskelligt kød, men grøntsager smager altså virkelig godt efter en tur på grillen – og sammen med en god salat og fx denne dip.

Dippen her er lavet af bønner, skyr, citronsaft, flødeost, soltørrede tomater og salt. Man kan bruge lige de bønner man har i skabet, men dippens farve vil nok ændre sig med en anden type bønner.

Bønnedip med skyr

Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • ½ dåse bønner jeg brugte borlotti, men fx kidneybønner eller butterbeans kan sagtens bruges
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 dl skyr
  • 1 stor spsk. flødeost pikant
  • 1 lille håndfuld soltørrede tomater
  • smag til med salt

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.
  • Kom bønnerne i en blender og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Blend til dippen har en ensartet cremet konsistens.
  • Smag til med salt.
  • Spises med frisk grønt eller grillede grøntsager.
  • Velbekomme!

Læs også: Grøn persille hummus og Edamame hummus.

bønnedip

3 Kommentarer

3 Kommentarer

Nin 9. juni 2016 - 21:42

Jeg stod selv lige og manglede vegetarideer til grillaften, så det ville være så super at høre dine! :)

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:35

Det skal jeg huske!

Reply
benedicte 28. juni 2018 - 13:42

lyder så god din bønnedip. Det må jeg da prøve af :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy