Avocado-mynte is med chokolade

af Stinna

avocado-mynte is

Endelig har jeg fået fat i isforme. I flere uger har jeg haft lyst til at lave hjemmelavede is, men har ikke kunne skaffe isforme. Så da jeg i går endelig fik fat i dem, skyndte jeg mig hjem for at lave disse avocado-mynte is med chokoladetop.

Isene er en sundere udgave af almindelig is, men er derfor heller ikke helt så søde. Hvis du har en meget sød tand, så vil jeg anbefale at tilføje lidt mere sødt. Jeg har valgt at lave disse avocado-mynte is med kokosmælk, så de er veganske og kokosmælken giver dem en skøn smag.

Hvis du også vil prøve andre sundere is, så prøv Sund kokos-banan-is. Jeg har desværre endnu ikke knækket koden til at undgå at kokosmælk krystalliserer. Men disse is er altså virkelig skønne alligevel. Men jeg satser på at jeg får knækket koden her til sommer, for jeg har virkelig mange idéer til sundere is!

Avocado-mynte is

Ret: Is
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. avocado stor
  • 2 stk. små meget modne bananer
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 2 spsk sødt - fx sirup honning, kokossukker
  • chokolade som topping

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne (pånær chokolade) i en blender.
  • Blend til massen er ens i konsistens og smag til med vanille og sødende.
  • Kom i isforme. Jeg satte pindene i med det samme og frøs så isene natten over.
  • Når de er helt frosne, skal de overtrækkes med smeltet chokolade.
  • Smelt chokoladen og tag isene ud af formen. Hæld chokolade over dem og lad det størkne - det størkner lynhurtigt.
  • Velbekomme!

Noter

(hvis du som jeg er helt vild med mynte, så kan man tilsætte et par dråber mynteolie. Man skal bare virkelig være obs på, at det er beregnet som fødevare).

avocado-mynte is

avocado-mynte is avocado-mynte is

vegansk avocado-mynte is

15 Kommentarer

Pernille Karlsen 9. juni 2016 - 19:21

Uh, jeg er glad for jeg lige har købt ispinde! Jeg skal helt sikker ha’ produceret nogle is her til sommer. De ser virkelig gode ud!

Reply
Stinna 9. juni 2016 - 19:51

Mange tak! :-)

Reply
Stinne 9. juni 2016 - 21:15

Lækkert!
Hvor har du købt isformene henne?

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:35

De er fra Nicolas Vahe :-)

Reply
Kristina A y 9. juni 2016 - 22:11

MUMS ser lækre ud HVOR er formene fra? Jeg har ledt overalt uden held.

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:35

Mange tak :-) De er fra Nicolas Vahe – købt i Decorate.

Reply
Laura 10. juni 2016 - 04:17

Hvor har du fundet formene og (de søde) pinde fra? Vil selv rigtig gerne lave is, og denne opskrift lyder fantastisk! :-)

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:34

De er fra Nicolas Vahe :-)

Reply
Anya 10. juni 2016 - 06:07

Hej Stinna
Krystallisering opstår typisk, når isen ikke røres under indfrysning…der er unægteligt noget svært at komme til at røre i en ispindeform ;-)
Men jeg tror, at krystallisering af isen kan undgås ved at fryse isen til “softice-konsistens” i en ismaskine, inden den kommes på forme. Jeg har en lækker ismaskine og har tænkt mig at forsøge i næste uge…så skal jeg fortælle dig om resultatet ;-)

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 10:34

Det lyder som en god idé! Skriv da endelig om det virker :-)

Reply
Christel 10. juni 2016 - 11:22

Jeg undgår en del af krystaliseringen ved at piske en æggehvide i blandingen.
De ser flotte ud:-)!

Reply
Stinna 10. juni 2016 - 15:52

Det må jeg prøve – tak! Måske æggeblomme også kan gøre noget?

Reply
Maja 13. juni 2016 - 16:31

Ejjj, de lyder SÅ lækre! De ville faktisk være perfekte som en lille forfriskning, når min klasse og jeg skal på studenterkørsel! Har du nogle andre idéer til nemme og lækre (sunde) snacks, man kunne lave til sådan en tur? :)

Reply
Stinna 13. juni 2016 - 16:50

Hej Maja, dejligt at du kan lide opskriften :-) Jeg kan da lave et lille indlæg med idéer til snack til studenterkørsel, hvis det kunne være noget?

Reply
Maja 17. juni 2016 - 20:44

Det ville virkelig være perfekt! Jeg ved, jeg ikke er den eneste, der mangler inspiration :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.