Muslibar med dadler, nødder, havregryn og andre skønne ingredienser. Disse hjemmelavede muslibars er utrolig nemme at lave og smager helt fantastisk! De er hurtige at lave og skal slet ikke bages.

Opskrift på hjemmelavet muslibar
De fleste kender til muslibars. Men har du prøvet at lave dem selv? Ofte er en hjemmelavet muslibar lavet med honning eller kondenseret mælk. Men i denne opskrift har jeg brugt dadler, som både søder og giver en skøn konsistens. Jeg har undladt at bage disse bars, men blot komme dem i en form og så på køl. Efterfølgende har jeg overtrukket dem med chokolade og drysset med kokos.
Herhjemme blev de godkendt af både store-og små. De er perfekte til den lille sult eller som en del af madpakken. Disse müslibars er ikke kalorielette, da de indeholder mandelsmør, nødder, dadler og chokolade. Men de er fyldt med gode, nærende og mættende ingredienser.
Muslibar med dadler
Ingredienser
- 200 g dadler uden sten eller dadelmasse (reklamelink)
- 80 g mandelsmør (reklamelink)
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. kokosolie
- 1 tsk. vaniljesukker
- 25 g kokosmel
- 50 g havregryn
- 100 g cashewnødder (reklamelink)
Overtræk
- 100 g mørk chokolade
- 1 tsk kokosolie
Sådan gør du
- Start med at komme dadler, mandelsmør og kokosolie i en foodprocessor. Blend det godt sammen, til dadlerne er helt blendede.
- Tilføj de øvrige ingredienser (pånær nødder) og blend igen. Tilføj til sidst nødderne og blend det grundigt sammen, så nødderne bliver hakket i ønsket størrelse.
- Pres massen ned i en lille aflang form (cirka 15 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Sæt fadet i køleskabet eller fryseren i 1-2 timer.
Overtræk
- Smelt chokolade og hæld det over den helt kolde masse. Drys eventuelt med kokosmel.
- Sæt fadet på køl og skær dine muslibars ud, når chokoladen er størknet.
- Opbevares i køleskabet eller fryseren.
Opbevaring af muslibars
Da de er lavet med dadler, er de en smule klistrede i konsistensen. Jeg synes derfor de er bedst, hvis de spises direkte fra køl – eller endda direkte fra fryseren. Alternativt kan du komme dem i et stykke madpakkepapir, så de ikke klistrer fast til andet.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.