Solbærmarmelade

af Stinna

Hjemmelavet solbærmarmelade lavet af friske solbær, sukker og lidt citronsaft. Solbærmarmelade er utrolig nemt at lave og smager helt fantastisk.

Opskrift på solbærmarmelade

Denne opskrift på hjemmelavet solbærmarmelade er fyldt med smag. Marmeladen er både sød og en anelse syrlig – hvilket virkelig fremhæver smagen af de lækre solbær. Herhjemme kan vi godt lide at marmeladen er lidt tyk – så derfor koger vi den længe ind. Opskriften herunder rækker til ét stort glas (det på billedet). Opbevar gerne marmeladen på køl – så kan den holde minimum én måned.

Solbærmarmelade

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 550 g friske solbær
  • 250 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Solbærmarmelade

  • Kom solbær og sukker i en gryde. Lad det koge op og derefter simre i cirka 20-30 minutter, til det er kogt lidt ind. Tilsæt citronsaft og lad det koge et minut. Husk at marmelade bliver tykkere, når det bliver koldt.
  • Hæld marmelade på rengjort glas. Jeg skyller glasset i kogende vand og derefter en smule stærk spiritus – fx vodka. Sæt låg på med det samme.

Bærmarmelade

Solbær har et højt indhold af pektin. Derfor er det ikke nødvendigt, at tilsætte pektin for at få en tyk marmelade. Der kan dog være forskel på, hvor meget pektin dine bær indeholder -alt efter, hvor modne de er. Jeg har dog aldrig oplevet, at skulle bruge pektin i min marmelade.

Opbevaring af solbærmarmelade

Jeg laver ét stort glas solbærmarmelade og opbevarer det i køleskabet. Resten af mine bær fryser jeg ned, så jeg altid kan lave endnu en portion. Husk at skylle glas i kogende vand og spiritus – så forlænger du holdbarheden. Du kan også tilsætte atamon til marmeladen og skylle dine glas i det – så kan det holde længe.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy