3,6K
Disse små vanilleprikkede muffins med chokolade og hindbær blev serveret for to søde veninder igår.
Om morgenen var jeg forbi Torvet på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, hvor jeg købte de smukkeste danske hindbær. De skulle selvfølgelig bruges til en kage og jeg tænkte, at vanille og chokolade ville være en skøn kombination.
De var helt perfekte til en kop kaffe og tager næsten ingen tid at lave. De indeholder kun ingredienser, som de fleste har i køleskabet eller som fås i supermarkedet.
Vaniljemuffins med chokolade
Ingredienser
- 1 dl havregryn kan købes glutenfri
- 1 dl havremel kan laves selv*
- 2 stk. æg
- 2 stk. små bananer
- ½ tsk. vanillepulver / korn af 1 vanillestang
- 1 tsk. bagepulver kan købes glutenfri
- 1 spsk. kokosolie / smør
- 4 stk. bløde dadler
- lidt salt
- 50 g mørk chokolade
- friske hindbær
Sådan gør du
- Rør havregryn, havremel, salt, bagepulver, vanillepulver og kokosolie sammen.
- Blend bananer og dadler sammen.
- Bland det hele i en skål.
- Kommes i muffinsforme. Jeg bruger silikoneforme.
- Bages ved 200g varmluft i ca. 25 minutter ( afhænger af din ovn). Bages på midterste rist.
- Smelt mørk chokolade i vandbad eller ved lav varme i en gryde.
- Når muffins er kølet af, kommes der mørk chokolade på toppen. Top med friske hindbær.
- Velbekomme!
Noter
* Havremel kan laves selv - du skal blot blende havregryn og have 1 dl mel.
4 Kommentarer
Nøj hvor ser de gode ud! :) De ryger helt sikkert på min to-do liste over kager.
Tak! Skriv endelig hvis du får dem afprøvet :-)
Hej. Kan se på oprksiften at havremel kan laves selv. Mit spørgsmål er så bare, hvor meget havregryn jeg skal bruge til 1dl mel? Til havremel
Kh. Hilal
Hej, jeg vil skyde på 1,5-2 dl. Men er ikke sikker :-)