Chokoladeboller

af Stinna

Hjemmebagte bløde chokoladeboller er noget af det bedste og her får du min variant. Chokoladebollerne er med en masse chokolade, de er luftige og bløde.

Lækre chokoladeboller

Chokoladebollerne er gode både til eftermiddag, til fødselsdag eller måske til morgenmad i weekenden. Herhjemme spiser vi dem mens de stadig er lidt lune og med et tykt lag smør på – så er de bedst.

Chokoladeboller

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 15 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2,5 dl kold sødmælk
  • 25 g gær
  • 70 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 lille tsk. groft salt
  • 550 g hvedemel
  • 60 g smør blødt
  • 150 g mørk chokolade (gerne 70-80%)

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kom gær og mælk i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Opløs gær.
  • Tilsæt sukker, æg, kardemomme og salt. Rør det sammen, til der ikke er nogen klumper.
  • Tilsæt hvedemel (hold gerne lidt igen med de sidste 50g). Måske du skal bruge mindre eller en smule mere. Lad dejen ælte nogle minutter.
  • Tilsæt nu blødt smør i tern og ælt dejen, til den er blank og smidig.
  • Tilsæt chokoladeknapperne/stykkerne og vend dem ind i dejen, så de er fordelt godt. Ælt dem ikke for længe, så kan chokoladen smelte ind i dejen.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted med et fugtigt viskestykke over.
  • Hæld lidt mel på et bord. Del dejen i cirka 15 stykker. Jeg vejede mine af til 80g pr. stk.
  • Spænd chokoladebollerne op ved at folde siderne ned under bunden. Tril derefter bollerne runde på køkkenbordet og placer dem med lukningen ned af.
  • Kom chokoladebollerne i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Der skal være lidt plads i mellem dem – resten kan placeres på en bageplade, hvis din form ikke er stor nok.
  • Lad bollerne hæve 30 minutter under et fugtigt klæde.
  • Imens tændes ovnen på 220grader alm. ovn (over-og undervarme).
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i 13-15 minutter, til de er gyldne. Hvis din ovn bager for mørkt oppe fra, kan du komme et stykke stanniol over bollerne og rykke formen lidt længere ned i ovnen – så kan du give dem de sidste minuttter her.
  • Spises lune med smør på. Velbekomme.

Noter

Du kan sagtens bruge en plade mørk chokolade, som du så hakker. Men prøv også gerne med hele mørke chokoladeknapper – de er særligt fine til chokoladeboller.

Chokoladeboller med kardemomme

I min udgave af chokoladebollerne har jeg tilsat kardemomme. Det giver den skønneste smag, men kan sagtens undlades. Hvis du også er vild med sødt bagværk, så prøv også gerne mine chokoladeboller med banan eller mine hveder, som denne opskrift er udviklet ud fra. Ellers kan jeg anbefale mine søde æbleboller.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy