Sundere græskarmuffins

af Stinna

græskarmuffins2I sidste uge delte jeg både opskriften på spicy græskarsuppe og ristede græskarkerner. Nu har jeg forsøgt mig med sundere græskarmuffins og de blev virkelig et hit!

Min kæreste startede ellers med at rynke på næsten da jeg nævnte, at jeg ville komme hokkaidogræskar i muffins. Ikke desto mindre var han den, der spiste flest af dem. De blev lækre, søde og perfekte til en kop eftermiddagskaffe. De er lidt kompakte, men smager skønt!Nu er jeg ved at skrive indkøbsseddel. Jeg har fødselsdag på søndag og har både inviteret gæster lørdag og søndag. Jeg regner med at bage æblekager og boller til om dagen og til aftensmad vil jeg lave vietnamesisk mad. Jeg savner det en smule, efter jeg kom hjem fra Vietnam!


 GRÆSKARMUFFINS ( 6  STK) 

2 æg

½ bagt hokkaidogræskar (de varierer lidt i størrelse, mit var ikke specielt stort!)

 

1 ½ dl mælk (brug mandel eller rismælk for en mælkefri variant)

1 spsk kokosolie

2 små bananer

4 dl havremel (kan laves ved at blende havregryn – brug glutenfri hvis du er allergisk)

7 dadler

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

½ tsk vanillepulver

1 tsk kanelpulver

50g mærk chokolade til overtræk

  1. Start med at skære dit hokkaidogræskar i to dele. Fjern kernerne. Mit græskar var økologisk, så jeg beholdt skrællen på. Ellers så fjernes denne med en skarp kniv. Skær det halve græskar i skiver og kom det på en bageplade.
  2. Bages ved 200g i ovnen. Bages til det er mørt.
  3. Imens laves resten af dejen.
  4. Blend dadler, bananer, æg og mælk sammen.
  5. Kom det i en skål.
  6. Tilføj kokosolie, havremel, bagepulver, salt, vanille og kanel. Rør det godt sammen.
  7. Blend græskar fint og bland det i dejen.
  8. Bages ved 200g varmluft i ca. 20 minutter. Jeg bagte mine i en silikoneform.
  9. Når de er kølet af, overtrækkes de med mørk chokolade.
  10. Velbekomme!

 

 

 

græskarmuffins2-2

Print Friendly, PDF & Email
12 Kommentarer

12 Kommentarer

Lise Grosen 2. oktober 2015 - 19:14

Sikke nogle fine muffins! Og hvor er de smukt anrettet :)

Reply
Stinna 4. oktober 2015 - 12:39

Tusind tak :-)

Reply
Hanne K 4. oktober 2015 - 07:53

Et stort tillykke med fødselsdagen. ‘

Tak for masser af inspiration
Kh Hanne

Reply
Stinna 4. oktober 2015 - 12:40

Mange tak skal du have :-) Dejligt at du kan finde inspiration her på bloggen :-)

Reply
Stinna 4. oktober 2015 - 12:39

Tak skal du have! :-)

Reply
Linn 4. oktober 2015 - 19:50

Tillykke med fødselsdagen! Jeg har selv begyndt at bage lidt med græskar det her år og synes virkelig, det gør noget sjovt. De her muffins lyder virkelig lækre, så dem tror jeg, jeg snart bliver nødt til at prøve.

Reply
Stinna 4. oktober 2015 - 22:32

Mange tak Linn :-)
Det er lækkert med græskar i kager, jeg skal også selv prøve flere slags :-)

Reply
camilla 5. oktober 2015 - 07:41

Jeg lavede dem i lørdags, men skiftede ca. halvdelen af havremelen ud med malede mandler og bruge mørk choko med salty caramel på toppen. De blev så lækre.

Reply
Stinna 5. oktober 2015 - 10:58

Hvor lyder det bare lækkert! :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften!

Reply
Linnea 7. november 2015 - 10:23

Hej Stinna! Tusind tak for endnu en lækker og nem opskrift! Tror du, at jeg erstatte havremelet med kokosfibermel? Mange hilsner herfra!

Reply
Stinna 7. november 2015 - 21:15

Hej Linnea,
tak for din kommentar :-)
Jeg kender desværre ikke til, hvordan kokosfibermel vil være i denne opskrift. Det suger jo en del mere væske, end havremel gør. Forsøg måske med en mindre mængde :-)

Reply
Butternut curry - spicy butternutsquash ret - Stinna 31. januar 2018 - 15:57

[…] Hvis du også er vild med græskar, så kan jeg også anbefale disse små sundere græskarmuffins.  […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.