Sundere græskarmuffins – perfekte til efteråret. I sidste uge delte jeg både opskriften på græskarsuppe med kokosmælk og ristede græskarkerner. Nu har jeg forsøgt mig med sundere græskarmuffins og de blev virkelig et hit!
Min kæreste startede ellers med at rynke på næsten da jeg nævnte, at jeg ville komme hokkaidogræskar i muffins. Ikke desto mindre var han den, der spiste flest af dem. De blev lækre, søde og perfekte til en kop eftermiddagskaffe. De er lidt kompakte, men smager skønt!Nu er jeg ved at skrive indkøbsseddel. Jeg har fødselsdag på søndag og har både inviteret gæster lørdag og søndag. Jeg regner med at bage æblekager og boller til om dagen og til aftensmad vil jeg lave vietnamesisk mad. Jeg savner det en smule, efter jeg kom hjem fra Vietnam!
Græskarmuffins
Ingredienser
- 2 æg
- ½ bagt hokkaidogræskar de varierer lidt i størrelse, mit var ikke specielt stort!
- 1 ½ dl mælk brug mandel eller rismælk for en mælkefri variant
- 1 spsk kokosolie
- 2 små bananer
- 4 dl havremel kan laves ved at blende havregryn - brug glutenfri hvis du er allergisk
- 7 dadler
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk vanillepulver
- 1 tsk kanelpulver
- 50 g mærk chokolade til overtræk
Sådan gør du
- Start med at skære dit hokkaidogræskar i to dele. Fjern kernerne. Mit græskar var økologisk, så jeg beholdt skrællen på. Ellers så fjernes denne med en skarp kniv. Skær det halve græskar i skiver og kom det på en bageplade.
- Bages ved 200g i ovnen. Bages til det er mørt.
- Imens laves resten af dejen.
- Blend dadler, bananer, æg og mælk sammen.
- Kom det i en skål.
- Tilføj kokosolie, havremel, bagepulver, salt, vanille og kanel. Rør det godt sammen.
- Blend græskar fint og bland det i dejen.
- Bages ved 200g varmluft i ca. 20 minutter. Jeg bagte mine i en silikoneform.
- Når de er kølet af, overtrækkes de med mørk chokolade.
- Velbekomme!
13 Kommentarer
Sikke nogle fine muffins! Og hvor er de smukt anrettet :)
Tusind tak :-)
Et stort tillykke med fødselsdagen. ‘
Tak for masser af inspiration
Kh Hanne
Mange tak skal du have :-) Dejligt at du kan finde inspiration her på bloggen :-)
Tak skal du have! :-)
Tillykke med fødselsdagen! Jeg har selv begyndt at bage lidt med græskar det her år og synes virkelig, det gør noget sjovt. De her muffins lyder virkelig lækre, så dem tror jeg, jeg snart bliver nødt til at prøve.
Mange tak Linn :-)
Det er lækkert med græskar i kager, jeg skal også selv prøve flere slags :-)
Jeg lavede dem i lørdags, men skiftede ca. halvdelen af havremelen ud med malede mandler og bruge mørk choko med salty caramel på toppen. De blev så lækre.
Hvor lyder det bare lækkert! :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften!
Hej Stinna! Tusind tak for endnu en lækker og nem opskrift! Tror du, at jeg erstatte havremelet med kokosfibermel? Mange hilsner herfra!
Hej Linnea,
tak for din kommentar :-)
Jeg kender desværre ikke til, hvordan kokosfibermel vil være i denne opskrift. Det suger jo en del mere væske, end havremel gør. Forsøg måske med en mindre mængde :-)
Hej Stinna
Mange tak for endnu en lækker opskrift. Har bagt dem 4-5 gange nu og mine børn og mig selv, er vilde med dem :-) i dag prøvede jeg bare at lægge det halve græskar i oven med snittet ned ad. Det gjorde det lidt lettere at få græskarkødet ud efterfølgende. Jeg tilsatte lidt nelliker og ingefær – så det blev lidt mere pumpkinspice. Det smagte også godt :-)
Hvor er det dejligt, mange mange tak. Så dejligt at I kan lide dem :-)