Ristede græskarkerner

af Stinna

Ristede græskarkerner - ovnristedeRistede græskarkerner – ovnristede græskarkerner med salt. Da jeg i sidste uge lavede  græskarsuppe med kokosmælk, havde jeg en masse græskarkerner til overs. Jeg brugte dem til at lave lækre, knasende græskarkerner, som er perfekt som topping ovenpå suppen.

Ristede græskarkerner

Det er nemt at lave og virkelig billigt, da kernerne jo desværre ellers nok havde endt i skraldespanden. Jeg har valgt at bruge salt og soya til mine græskarkerner, som giver dem en virkelig skøn smag. Græskarkerner ristes i ovnen og bruges som topping til suppe – eller blot som en skøn snack. 

Derudover kan jeg anbefale disse soyaristede mandler: Soyamandler.

Hvordan laver man så græskarkerner? Kog græskarkernerne i vand i et par minutter. Kom dem i en skål og tilsæt olie og soyasauce. Fordel kernerne på en plade og bag dem i ovnen – nemt og lækkert. Det orange græskarkød fjernes nemt, efter at græskarkernerne lige er kogt hurtigt op. Tør dem gerne med et viskestykke bagefter, så er de helt fri for det orange græskarkød. 

Ristede græskarkerner - ovnristede

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Snack
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • Græskarkerner fra 1 hokkaidogræskar
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. soya
  • andre krydderier - fx spidskommen paprika og chili

Sådan gør du

  • Min kammerat viste mig en smart metode, til at få kernerne helt rene. De skal koges i en gryde med vand. Lad dem koge nogle minutter. Bagefter er det orange snask nemt at fjerne.
  • Kom græskarkernerne i en skål. Kom olie, soya og krydderier ved. Rør rundt.
  • Fordel kernerne på en bageplade.
  • Bages ved 200 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Det er vigtigt at give dem til de er sprøde, ellers vil de være seje. Hold øje med dem, de må ikke brænde på. Ellers så skru lidt ned for ovnen.
  • Lad dem køle af os spis dem som snack eller som topping.

Tip: Du kan bruge lige de krydderier du ønsker. Undlad fx soyasauce og brug i stedet all-round krydderi fra Urtekram – det er en favorit herhjemme. 

Ristede græskarkerner - ovnristede

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.

6 Kommentarer

6 Kommentarer

Sanne 22. september 2015 - 16:05

Hej Stinna!

Er vild med dine opskrifter :-)
Lader du bare skallen blive på græskarkernerne? Sidste gang jeg spiste hokkaidogræskar, gemte jeg kernerne, men var ikke sikker på om skallen ville smage godt, og om den kunne spises, så efter et par dage røg de i skraldespanden…

Reply
Stinna 22. september 2015 - 19:30

Hej Sanne,
dejligt at du kan bruge opskrifterne!
Jeg beholder skallen på. Den smager virkelig ikke godt, når den er rå. Men efter en tur i ovnen er den knasende sprød – virkelig lækker! :-) Skriv gerne, hvis du får det afprøvet!

Reply
Maya 22. september 2015 - 22:37

Jeg har prøvet din opskrift, ja både suppen og kærnen suppen smagte virkelig godt ☺ kærnerne nåede jeg ikke at smage, men min mand spiste dem alle , uden at gemme en eneste kærne til mig :) så jeg går ud fra at de må have smagt fantastisk

Reply
Stinna 23. september 2015 - 09:52

Tak for din kommentar, dejligt at I kunne lide opskrifterne. Men du må da hellere lave kernerne igen, siden du slet ikke fik dem smagt :-)

Reply
Lisa 23. september 2015 - 11:46

Herhjemme har vi lavet noget lignende. Dog endte det med at jeg måtte smide alle kernerne ud efterfølgende. De var simpelthen for tørre og smagte ikke særlig godt.

Reply
Stinna 24. september 2015 - 11:44

Øv da :-) Disse blev lækre og spist samme aften.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy