1,3K
Lækre hjemmelavede hvidløgsflutes, som er perfekte til sommerens grill. De er ganske nemme at lave og smager virkelig godt.
Opskrift på hvidløgsflutes med hvidløgssmør
Hvem elsker ikke hvidløgsflutes? Her får du opskriften på min udgave af lækre, nemme hvidløgsflutes. De er lavet med en simpel gærdej, hvor jeg har tilføjet en smule havregryn. Hvidløgssmør er lavet med smør, hvidløg, salt og persille.
Hvidløgsflutes med hvidløgssmør
Antal: 2 stk.
Ingredienser
Flutes
- 25 g gær
- 4 dl koldt vand
- 450-500 g hvedemel
- 100 g havregryn
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Hvidløgssmør
- 100 g smør
- 2 fed hvidløg, fintgakket
- håndfuld finthakket bredbladet persille
- 1/2 tsk. groft salt
Sådan gør du
Flutes
- Opløs gær i det kolde vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Ælt den gerne på en røremaskine, til dejen slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve tildækket i 1,5-2 timer.
- Tænd ovnen på 225 grader (over-og undervarme).
- Fordel en smule hvedemel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på køkkenbordet og del den i 2. Form dejen til 2 flutes. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag flutes i cirka 10 minutter. De skal være næsten færdigbagt og en smule gyldne. Lad dem køle af.
Hvidløgssmør
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en ske.
Hvidløgsflutes
- Skær bagte flutes som på billedet. Fordel hvidløgssmør i 'rillerne'. Bag dem derefter i 4-5 minutter. Tag dem ud af ovnen og spis dem med det samme. Velbekomme.
Du er også velkommen til at følge min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Virkelig lækkert, tak for en fantastisk opskrift!
Hvor dejligt, tak! :-)