
Glutenfrie pandekager. Skønne, nemme og smagfulde pandekager bagt på glutenfri mel. Selvom jeg ikke spiser glutenfrit, så kender jeg flere der gør – og også et par familiemedlemmer. Derfor elsker jeg at eksperimentere med glutenfrie opskrifter, selvom jeg ofte føler mig lidt på udebane. For helt ærligt, så synes jeg ofte det kan være svært at bage med glutenfrit mel. Men disse pandekager blev virkelig gode og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.
Glutenfrie pandekager
Pandekagerne er lavet på en lys variant af glutenfrit mel. Jeg brugte en meltype fra Urtekram, men jeg tænker sagtens at man kan bruge andre typer – bare det er en lys meltype. Hvis du er til almindelige pandekager med gluten, så har jeg en opskrift lige her.
Glutenfrie pandekager
Ingredienser
- 3 stk. æg
- 2 dl mælk (jeg brugte en plantemælk, du kan også bruge almindelig mælk)
- 1-1,5 dl glutenfri mel (jeg brugte en lys variant fra Urtekram
- 1 drys kardemomme
- 20 g smeltet smør
- 1 drys salt
- 1 spsk. rørsukker
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk det godt sammen, til der ikke er flere klumper i. Hvis dejen er meget tynd, så lad den stå og trække lidt – eller tilsæt en smule mere mel.
- Kom smør på en pande. Jeg brugte en slip-let pandekagepande.
- Bag pandekagerne på begge sider ved middelvarme. De er færdige, når de er gyldne på begge sider.
- Velbekomme.
Hvis du er på udkig efter andre glutenfrie opskrifter, så er disse måske også noget for dig:

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
4 Kommentarer
Hvilken lys mel? En melblandling til boller eller?
Jeg brugte en blanding fra Urtekram – men ellers har jeg også før brugt den røde fra Finax :-)
Virkelig lækre pandekager
Jeg brugte glutenfri havregryn, som jeg selv malede til mel, og kom en smule vaniliepulver i, sammen med kardemommen.
Dejligt, tak for tilbagemelding :-)