Musliboller

af Stinna

Musliboller med solsikkekerner og mørk chokolade. DiSe boller er bagt med en færdig musliblanding og er helt perfekte til madpakken eller eftermiddagskaffen. De kan bages både med- og uden chokolade. Herhjemme elsker vi dog en nybagt bolle med chokolade i og selvfølgelig med smør på.

Opskrift på boller med musli

Musliboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 12 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 spsk. rørsukker / honning
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g musli
  • 100 g solsikkekerner
  • 800 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 stk. æg til pensling

Sådan gør du

  • Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
  • Tilsæt sukker, salt, olivenolie, musli og solsikkekerner. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
  • Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
  • Tilsæt grofthakket chokolade og ælt det kort sammen.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Forvarm ovn 250grader (alm. ovn – over-og undervarme).
  • Sæt en bageplade i midten af ovnen.
  • Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
  • Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
  • Med en kniv eller en ‘dej-skærer’ skæres dejen i stykker, så der er ca. 10 boller. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget.
  • Lad gerne bollerne hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter (dette punkt kan undlades, men de er bedst hvis de hæver lidt efter de er placeret på bagepladen).
  • Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
  • Skru temperaturen ned til 225 grader.
  • Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem. Bag dem omkring 20-30 minutter.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.