1,5K
Musliboller med solsikkekerner og mørk chokolade. DiSe boller er bagt med en færdig musliblanding og er helt perfekte til madpakken eller eftermiddagskaffen. De kan bages både med- og uden chokolade. Herhjemme elsker vi dog en nybagt bolle med chokolade i og selvfølgelig med smør på.
Opskrift på boller med musli
Musliboller
Antal: 12 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl lunkent vand
- 1 spsk. rørsukker / honning
- 2 tsk. groft salt
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g musli
- 100 g solsikkekerner
- 800 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- 1 stk. æg til pensling
Sådan gør du
- Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
- Tilsæt sukker, salt, olivenolie, musli og solsikkekerner. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
- Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
- Tilsæt grofthakket chokolade og ælt det kort sammen.
- Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovn 250grader (alm. ovn – over-og undervarme).
- Sæt en bageplade i midten af ovnen.
- Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
- Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
- Med en kniv eller en ‘dej-skærer’ skæres dejen i stykker, så der er ca. 10 boller. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget.
- Lad gerne bollerne hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter (dette punkt kan undlades, men de er bedst hvis de hæver lidt efter de er placeret på bagepladen).
- Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
- Skru temperaturen ned til 225 grader.
- Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem. Bag dem omkring 20-30 minutter.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.