Musliboller

af Stinna

Musliboller med solsikkekerner og mørk chokolade. DiSe boller er bagt med en færdig musliblanding og er helt perfekte til madpakken eller eftermiddagskaffen. De kan bages både med- og uden chokolade. Herhjemme elsker vi dog en nybagt bolle med chokolade i og selvfølgelig med smør på.

Opskrift på boller med musli

Musliboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl lunkent vand
  • 1 spsk. rørsukker / honning
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g musli
  • 100 g solsikkekerner
  • 800 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 stk. æg til pensling

Sådan gør du

  • Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
  • Tilsæt sukker, salt, olivenolie, musli og solsikkekerner. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
  • Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
  • Tilsæt grofthakket chokolade og ælt det kort sammen.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Forvarm ovn 250grader (alm. ovn – over-og undervarme).
  • Sæt en bageplade i midten af ovnen.
  • Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
  • Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
  • Med en kniv eller en ‘dej-skærer’ skæres dejen i stykker, så der er ca. 10 boller. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget.
  • Lad gerne bollerne hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 30 minutter (dette punkt kan undlades, men de er bedst hvis de hæver lidt efter de er placeret på bagepladen).
  • Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
  • Skru temperaturen ned til 225 grader.
  • Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem. Bag dem omkring 20-30 minutter.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.