Broccoli fladbrød – gode til toast

af Stinna

 

Broccolifladbrød

Nemme broccolibrød

Nemme broccolibrød lavet med broccoli, æg, havregryn og ganske lidt mel. Disse broccoli fladbrød er perfekte til toast, hvor jeg spiser dem med pesto og ost i. 

I dag har min eftermiddagssnack bestået af broccoli toasten på billederne her. Jeg havde et lidt trist broccoli i køleskabet, som virkelig skulle bruges i dag og derfor valgte jeg at blende det sammen med æg, lidt havregryn, olie og en smule mel og vupti, så var der broccoli fladbrød. Det er en nem måde at få brugt broccoli på og jeg tror sagtens at man kan bruge andre grøntsager.

Selve brødet tager omkring 10 minutter at lave og skal herefter bages i 30 minutter – men så er der også sundt brød, som man kan bruge til sandwich eller en lækker toast. Hvis du har mere end 1 halv-trist broccoli, så kan jeg også anbefale dig at lave disse broccoli-oste kugler, som er perfekte som en snack.  

Broccoli fladbrød - broccolibrød

Billederne er skudt lynhurtigt – jeg skulle jo spise toasten mens den stadig var varm :-)

Opskrift på broccolibrød

Men nu til opskriften på nemme broccolifladbrød. Opskriften rækker til 6 stykker brød, som vi herhjemme bruger til toast. Ellers kan de spises med pålæg på. 

Broccoli fladbrød - broccolibrød
Ret: Bagværk
Antal: 6 brød
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 250 g finthakket broccoli
  • 100 g havregryn
  • 3 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • lidt peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. mel hvedemel, rismel eller andet fint mel
til toast:
  • ost jeg bruger en mellemlageret variant
  • hjemmelavet pesto
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
  2. Vask broccoli godt og skær alt (pånær stokken) i små buketter.
  3. Hak det meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Kom det i en skål.
  4. Blend havregryn til mel i minihakkeren og kom det i skålen.
  5. Kom æg, salt, peber, olivenolie og mel i. Rør det godt sammen.
  6. Kom bagepapir på en bageplade og kom dejen herpå.
  7. Spred det ud med hænderne i en rektangel - det skal være 1/2 cm tykt.
  8. Bages i ovnen i 30 minutter.
  9. Lad det køle af og skær det med en skarp kniv (eller brug en saks) i 6 stykker.
  10. Bruges til toast eller sandwich.
  11. Velbekomme!

 

Broccolifladbrød Broccoli fladbrød Broccoli fladbrød

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.