Broccoli fladbrød – gode til toast

af Stinna

Broccoli fladbrød er flade brød med broccoli. Herhjemme bruger vi broccolibrød til toast eller panini, hvor brødene smøres med pesto og fyldes med ost.

Nemme broccolibrød

Nemme broccolibrød lavet med broccoli, æg, havregryn og ganske lidt mel. Disse broccoli fladbrød er perfekte til toast, hvor jeg spiser dem med pesto og ost i. 

I dag har min eftermiddagssnack bestået af broccoli toasten på billederne her. Jeg havde et lidt trist broccoli i køleskabet, som virkelig skulle bruges i dag og derfor valgte jeg at blende det sammen med æg, lidt havregryn, olie og en smule mel og vupti, så var der broccoli fladbrød. Det er en nem måde at få brugt broccoli på og jeg tror sagtens at man kan bruge andre grøntsager.

Opskrift på broccolibrød

Men nu til opskriften på nemme broccolifladbrød. Opskriften rækker til 6 stykker brød, som vi herhjemme bruger til toast. Ellers kan de spises med pålæg på. 

Broccoli fladbrød – broccolibrød

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 9 brød
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 250 g finthakket broccoli
  • 100 g havregryn
  • 3 stk. æg
  • 1/2 tsk. salt
  • lidt peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. mel hvedemel, rismel eller andet fint mel

til toast:

  • ost jeg bruger en mellemlageret variant
  • hjemmelavet pesto

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
  • Vask broccoli godt og skær alt (pånær stokken) i små buketter.
  • Hak det meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Kom det i en skål.
  • Blend havregryn til mel i minihakkeren og kom det i skålen.
  • Kom æg, salt, peber, olivenolie og mel i. Rør det godt sammen.
  • Kom bagepapir på en bageplade og kom dejen herpå.
  • Spred det ud med hænderne i en rektangel – det skal være 1/2 cm tykt.
  • Bages i ovnen i 30 minutter.
  • Lad det køle af og skær det med en skarp kniv (eller brug en saks) i 6 stykker.
  • Bruges til toast eller sandwich.
  • Velbekomme!

Selve brødet tager omkring 10 minutter at lave og skal herefter bages i 30 minutter – men så er der også sundt brød, som man kan bruge til sandwich eller en lækker toast. Hvis du har mere end 1 halv-trist broccoli, så kan jeg også anbefale dig at lave disse broccoli-oste kugler, som er perfekte som en snack.  

broccolibrød
Broccoli fladbrød - broccolibrød

 

Broccolifladbrød
Broccoli fladbrød
Broccoli fladbrød

Du er også velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Pia Christiansen 7. januar 2020 - 20:13

Hej Stinna.
Er disse brød fryseegnet?
Venlig hilsen Pia Christiansen

Reply
Stinna 8. januar 2020 - 14:30

Kære Pia, det har jeg endnu ikke prøvet :-)

Reply
Susanne 28. april 2021 - 18:03

Jeg fryser dem, laver mindst dobbeltportion – blander også blomkål og broccoli.

Reply
Stinna 28. april 2021 - 18:56

Dejligt at opskriften kan bruges :-)

Reply
Gitte 11. januar 2022 - 10:45

Er det ikke nemmere at bruge havremel fremfor gryn og majsmel fremfor hvedemel ? (Glutenfri)

Reply
Stinna 11. januar 2022 - 13:59

Hej, det tror jeg sagtens at du kan :-) Jeg har dog ikke forsøgt med de ingredienser.

Reply
Sidsel Lee Winthrop 27. juli 2022 - 07:47

Er der en grund til du ikke bruger stokken på broccolien?

Reply
Stinna 20. august 2022 - 08:59

Jeg synes ofte den kan være lidt for hård, så den ryger i juiceren. Skriv endelig hvis du fik bagt dem med stokken også :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.