Broccoli fladbrød er flade brød med broccoli. Herhjemme bruger vi broccolibrød til toast eller panini, hvor brødene smøres med pesto og fyldes med ost.
Nemme broccolibrød
Nemme broccolibrød lavet med broccoli, æg, havregryn og ganske lidt mel. Disse broccoli fladbrød er perfekte til toast, hvor jeg spiser dem med pesto og ost i.
I dag har min eftermiddagssnack bestået af broccoli toasten på billederne her. Jeg havde et lidt trist broccoli i køleskabet, som virkelig skulle bruges i dag og derfor valgte jeg at blende det sammen med æg, lidt havregryn, olie og en smule mel og vupti, så var der broccoli fladbrød. Det er en nem måde at få brugt broccoli på og jeg tror sagtens at man kan bruge andre grøntsager.
Opskrift på broccolibrød
Men nu til opskriften på nemme broccolifladbrød. Opskriften rækker til 6 stykker brød, som vi herhjemme bruger til toast. Ellers kan de spises med pålæg på.
Broccoli fladbrød – broccolibrød
Ingredienser
- 250 g finthakket broccoli
- 100 g havregryn
- 3 stk. æg
- 1/2 tsk. salt
- lidt peber
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. mel hvedemel, rismel eller andet fint mel
til toast:
- ost jeg bruger en mellemlageret variant
- hjemmelavet pesto
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft).
- Vask broccoli godt og skær alt (pånær stokken) i små buketter.
- Hak det meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Kom det i en skål.
- Blend havregryn til mel i minihakkeren og kom det i skålen.
- Kom æg, salt, peber, olivenolie og mel i. Rør det godt sammen.
- Kom bagepapir på en bageplade og kom dejen herpå.
- Spred det ud med hænderne i en rektangel – det skal være 1/2 cm tykt.
- Bages i ovnen i 30 minutter.
- Lad det køle af og skær det med en skarp kniv (eller brug en saks) i 6 stykker.
- Bruges til toast eller sandwich.
- Velbekomme!
Selve brødet tager omkring 10 minutter at lave og skal herefter bages i 30 minutter – men så er der også sundt brød, som man kan bruge til sandwich eller en lækker toast. Hvis du har mere end 1 halv-trist broccoli, så kan jeg også anbefale dig at lave disse broccoli-oste kugler, som er perfekte som en snack.
Du er også velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
10 Kommentarer
Hej Stinna.
Er disse brød fryseegnet?
Venlig hilsen Pia Christiansen
Kære Pia, det har jeg endnu ikke prøvet :-)
Jeg fryser dem, laver mindst dobbeltportion – blander også blomkål og broccoli.
Dejligt at opskriften kan bruges :-)
Er det ikke nemmere at bruge havremel fremfor gryn og majsmel fremfor hvedemel ? (Glutenfri)
Hej, det tror jeg sagtens at du kan :-) Jeg har dog ikke forsøgt med de ingredienser.
Er der en grund til du ikke bruger stokken på broccolien?
Jeg synes ofte den kan være lidt for hård, så den ryger i juiceren. Skriv endelig hvis du fik bagt dem med stokken også :-)
Jeg har prøvet disse fladbrød flere gange, også hvor jeg skiftede ud med blomkål eller halvdelen med blomkål. virkelig lækre.
Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)