Påske pandekagekage med citron og fine påskeæg. Denne påskekage smager helt fantastisk og er samtidigt ganske nem at lave. Den passer perfekt til påske – men kan naturligvis spises hele året.
Opskrift på påskekage med citron
Elsker du pandekager? og citron? Så er det her kagen for dig. Denne pandekagekage er nemlig lavet med lækre citronpandekager og et syrligt fyld af citroncreme. Kagen toppes med citroncreme rørt med flødeskum og pyntes med fine påskeæg. Selve cremen minder lidt om en syrlig lemoncurd og smager helt fantastisk.
Påske pandekagekage med citron
Ingredienser
Citronpandekager
- 150 g sukker
- 200 g hvedemel
- 6 stk. æg
- 150 g smør, smeltet
- 5 dl sødmælk
- Skal af 1/2 citron
- 2 spsk. citronsaft
- smør til stegning
Citroncreme
- 75 g smør
- 4 stk. citroner (skal fra 1 citron og saft fra 4 citroner)
- 200 g sukker
- 2 stk. æg
Servering og pynt
- 1 dl piskefløde
- påskeæg
- fintrevet citronskal
Sådan gør du
Citronpandekager
- Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer.
- Steg pandekagerne i smør ved middelhøj-varme.
- Lad pandekagerne køle helt af, inden du samler kage.
- Riv og pres citronerne. Kog citronskal, citronsaft, smør og 100 g sukker i en gryde.
Citroncreme
- Riv og pres citronerne.
- Kom citronskal, citronsaft, smør og 100 g sukker i en gryde. Lad det småkoge til sukkeret er opløst.
- Kom æg og 100 g sukker i en skål og pisk det luftigt med en håndmixer.
- Lad citronsmør køle en smule af, så det ikke er kogende men blot lidt varmt.
- Hæld citronsmør i æggemassen og pisk konstant. Det skal hældes langsomt i (i en tynd stråle). Hæld det tilbage i gryden.
- Varm blandingen op igen langsomt og pisk til det tykner. Dette kan tage lidt tid, så vær tålmodig. Du kan teste konsistensen på en ske.
- Kom citroncremen i en flad skål med lidt plastik over og sæt det i køleskabet. Lad det køle helt af.
Citronflødeskum
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend 1 dl citroncreme sammen med flødeskum.
Servering
- Kom citronflødeskum og citroncreme i hver sin sprøjtepose.
- Placer én pandekage på et fad. Smør et tyndt lag citroncreme på. Gør dette, til alle pandekagerne er brugt. De sidste 1-2 lag bruger du citronflødeskum.
- Pynt kagen med påskeæg og evt. citronskal. Velbekomme.
Pandekagekage
Du kan sagtens lave pandekagerne til pandekagekagen dagen i forvejen. Kom dem blot på køl på en tallerken med låg over. Hvis de klistrer for meget sammen, kan du kort lune dem i mikroovnen. Så er de lettere at skille fra hinanden.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
2 Kommentarer
hvilken af dem er det du kalder citronsmør ? Jeg kan finde citron creme og citron flødeskum
Det er rigtigt. Men citronsmør er det du laver først, når du laver citroncreme. :-)