Chokoladekage uden sukker

af Stinna

Chokoladekage uden sukker

Chokoladekage uden sukker. I søndags var jeg hos min moster. Dagen stod på at bage chokoladekage og cheesecake. Begge kager skulle dog være ‘sunde’. Chokoladekagen er den bedste kage jeg har smagt i lang tid!

Sund chokoladekage

Kagen indeholder bagepulver og mørk chokolade. I stedet for sukker har vi bagt kagen med dadler, som bidrager med sødme og med en god konsistens.

(Jeg har forsøgt mig med kagen igen et par dage efter. Denne gang med 150g mandler, 100g hasselnødder, tørrede dadler og intet bagepulver – det virker også :-) )

Nu til opskriften på chokoladekage uden sukker:

Chokoladekage uden sukker og mel

Nem chokoladekage lavet med dadler istedet for almindelig sukker.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Vegetarisk
Antal: 5 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 4 æg
  • 160 g mørk chokolade (du kan bruge en sukkerfri variant)
  • 250 g mandelmel vores er købt, men ret groft i konsistensen. Jeg tror sagtens man kan bruge finthakkede mandler, det vil jeg selv gøre næste gang.
  • 165 ml kokosmælk én lille dåse
  • 1 spsk kakaopulver
  • 15 dadler vi brugte store friske dadler
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk. bagepulver kan sagtens laves uden..

Sådan gør du

  • Blend de 250g mandler og dadler sammen.
  • Smelt chokolade og kokosmælk i en gryde. Rør det godt sammen, så det ligner chokoladesauce.
  • Pisk de 4 æg med en pisker.
  • Bland ingredienserne og kom 1 tsk bagepulver og 1 vanillestang i (kornene). Rør rundt.
  • Lad kagen blive kold inden du spiser den. Hvis du kan vente - det kunne min moster ikke :-)
  • Kagen bages i 30min ved 180 grader.

Hvis du også er vild med chokoladekage, så er disse måske også noget for dig: 

kagedag (2 of 19)

kagedag (1 of 19)-2 - Kopi

sund chokoladekage

kagedag (3 of 19) - Kopi

Chokoladekage uden sukker

Chokoladekage uden sukker

Chokoladekage uden sukker

Når kagen er kold smager den simpelthen så godt! Jeg synes den er perfekt klistret. Hvis du bruger bagepulver, så bliver den som en ‘almindelig’ chokoladekage. Uden bagepulver bliver den tæt og kompakt.  Jeg fik et stykke med hjem til min kæreste – han godkendte den også.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
19 Kommentarer

19 Kommentarer

Rie Kemol 19. januar 2013 - 19:06

Hold nu kæft hvor smager den godt!! Takker for lækker hygge.. :)

Reply
Stinna 19. januar 2013 - 19:11

Hvor dejligt at du kan lide den :-)
Jeg er også selv meget begejstret!
Hav en god aften :-)

Reply
Annemette 31. januar 2013 - 18:32

Har lige opdaget din fantastiske blog, sikke mange lækre opskrifter, jeg skal ha prøvet :)

Du skriver, at du har lavet kagen igen, blot med “150g mandler, 100g hasselnødder, tørrede dadler og intet bagepulver”. Er det i stedet for de friske dadler, opskriften ellers er med?

Reply
Stinna 31. januar 2013 - 18:38

Tusind tak skal du have:-)
Ja det er så der er 250g nødder i alt. Det virker både med tørrede og friske dadler :-)

Reply
Linepigen 19. februar 2013 - 13:56

Hejsa

Den ser super lækker ud kagen og ja selvom den ikke er helt Paleo, så synes jeg bestemt det lyder til at gå an. Specielt hvis chokoladen er med 70-80% kakaoindhold :o)

Er det mig der er galt på den, eller er det rigtig læst at kagen ikke skal bages?

Reply
Stinna 19. februar 2013 - 14:40

Hej :-)!
Kagen skal bages – 30 minutter ved 180 grader.
I mit hoved er den også ‘paleo’ .
Håber du kan lide den :-)!

Reply
Linepigen 19. februar 2013 - 14:42

Super. Tak!! Skal lade dig vide hvad jeg synes, når den er prøvet om et par dage.

Ha en dejlig dag :o)

Reply
Line 8. marts 2013 - 13:21

Mums den lyder lækker! Skal helt klart prøves. Kan den fryses ned? :-)

Reply
Stinna 8. marts 2013 - 14:38

Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den, men du kan da forsøge :-)

Reply
Line 9. marts 2013 - 18:21

Nå okay :-)
Forresten hvor høj en procent af kakao havde den chokolade, du har brugt?

Reply
Stinna 10. marts 2013 - 09:47

Jeg har både brugt 70% og 86% – begge fungerer fint :-)

Reply
Marilo 13. april 2013 - 09:43

Hej Stinna.

Hvis jeg nu ville tilføje lidt “orange” som Appelsin. Hvordan vil du så anbefale jeg gør? Jeg er ik typen der skal eksperimentere i et køkken, det ender katastrofalt :D Skal følge en opskrift, så vil gerne have lidt hjælp :-)

og for resten; TAK for nogle dejlige opskrifter!!

Reply
Stinna 26. april 2013 - 11:10

Hej!
Undskyld mit sene svar – jeg har været en måned i Vietnam :-)!
Jeg ville bruge skallen af en øko appelsin. Jeg tror at det giver det bedste resultat.
Skriv gerne hvordan det går :-D (eller hvad du gjorde, hvis du allerede har forsøgt dig)

Reply
Olivia 21. november 2013 - 08:58

Hvor mange stykker (størrelser) går denne opskrift til? :-)

Reply
Stinna 21. november 2013 - 13:13

Hej :-)
Jeg tror der blev 10 små stykker ud af den :-)

Reply
Jimmi 2. november 2017 - 15:18

Har bagt denne kagee flere gange og er bare den perfekte sundere chokoladekage.

Reply
Stinna 5. november 2017 - 17:21

Tusind tak :-)

Reply
Jørgen knudsen 26. januar 2020 - 12:39

Hej med dig vil du være så sød at dele de kager uden sukker da jeg har en søde veninde der er meget interesseret i i disse opskrift så vil hun gerne se Facebook dem på g

Reply
Stinna 26. januar 2020 - 16:05

Hej, mine opskrifter på kager er alle herinde på siden. Er der en bestemt du leder efter?

Reply

Tilføj en kommentar






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy