Rabarbercrumble med havregryn

af Stinna

Rabarbercrumble med havregryn er en utrolig lækker og nem crumble. Den er sød, let syrlig og virkelig nem at lave. Perfekt til sommerens gæster.

Rabarbercrumble med havregryn

Opskrift på rabarbercrumble med havregryn

Jeg elsker rabarbercrumble! Det er nok faktisk min yndlingskage (eller i hvert fald én af dem). Normalt kommer jeg gerne marcipan i min crumble. Men her har jeg udviklet en opskrift på crumble med havregryn, som alligevel smager helt fantastisk lækkert! Havregrynene giver nemlig en skøn smag til de skønne rabarber. Spis den som den er – eller server den med creme fraiche eller flødeskum til.

Rabarbercrumble med havregryn

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Rabarber

  • 500 g rabarber gerne tynde og røde
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. maizena

Crumble

  • 100 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 125 g havregryn
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 stk. æg

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader (over-og undervarme).

Rabarber

  • Vask rabarber grundigt. Snit rabarber i tynde skiver og kom dem i et tærtefad.
  • Bland sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Fordel det over rabarberne og vend det sammen.

Crumble

  • I en skål blandes alle ingredienserne. Bland det godt sammen – det er nemmest at bruge hænderne.
  • Fordel dejen i klumper over rabarberne.
  • Bages midt i ovnen i cirka 35-40 minutter. Hvis den bliver for mørk, kan du komme et stykke staniol over. Toppen skal være gylden.
  • Der kan godt være en del væske, lige når den tages ud af ovnen. Dette stivner når den køler ned.
  • Serveres med creme fraiche til.

Noter

Du kan med fordel lave crumble-dejen dagen i forvejen og komme i en post (og opbevare i køleskabet). Så kan du nemt lave din crumble inden gæster.
Du kan også forberede rabarber og komme i en pose dagen før. Tilsæt også gerne de øvrige ingredienser. Der kan dog komme lidt væske, som der så skal hældes lidt fra. 
Rabarbercrumble med havregryn

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.