Græskargratin – med butternut squash. Denne græskargratin er virkelig lækker. Den er lavet med butternut squash, ost, æg, frisk timian og løg. Derudover har jeg tilsat peberfrugt og paprika, for at give retten lidt ekstra smag.
På torvet forleden, hvor jeg også købte grønkål og rosenkål, faldt jeg over et fint øko græskar. Jeg har siddet og googlet mig lidt frem til, hvad jeg kunne lave med sådan en butternut squash. Normalt laver jeg fritter, mos, wok eller lignende af græskar.
Det søde græskar fungerer rigtig godt sammen med ost og paprika. Det er helt sikkert ikke sidste gang denne ret bliver serveret herhjemme.
Opskriften her giver en stor portion af græskargratin:
Græskargratin
Ingredienser
- 700 g butternut squash (græskar) uden skræl og kerner
- 7 æg
- 1 dl mælk
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 klump mozzarella (1 kugle mozzarella)
- 50-70 g salatost / fetaost
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. paprika
- salt og peber
Topping
- ekstra salatost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200grader varmluft.
- Start med at dele græskarret i 2 og skræl det med en skarp kniv. Fjern kernerne. Skær græskaret i mindre tern.Kom det i et ildfast fad.
- Hak løg og hvidløg. Tilsæt det til fadet.
- Skær peberfrugt i tern og tilsæt det til fadet.
- Nu laves æggemassen. Pisk æg og mælk sammen.
- Skær mozzarellaosten i mindre stykker og kom det i æggemassen.
- Tilsæt krydderier og salatost til æggemassen.
- Hæld æggemassen over i det ildfaste fad og vend det godt rundt.
- Kom lidt salatost ovenpå.
- Kom fadet i ovnen i ca. 60-70 minutter. Hold øje med, at det ikke bliver for mørkt ovenpå. Det er færdigt, når det føles fast hvis du prikker til det med en gaffel.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.