Vegetarisk hyttepostej – vegetarisk julemad
Som jeg skrev for et par dage siden, så vil jeg lave et par indlæg om min julemenu. Jeg spiser altid hytteostpostej istedet for kød juleaften. Hytteostpostejen er lavet af knoldselleri, hytteost, mandler, æg, løg, boghvedemel og krydderi. Den er nem at lave og smager fantastisk. Til hytteostpostejen får jeg rødkålssalat og vegetar brun sovs. Dertil spiser jeg et par brunede kartofler :-)..
Første billede er en smule misvisende mht. antal æg osv, da jeg lavede flere portioner. Hytteostpostejen er bedst at lave dagen før, da den ikke rigtigt smager af noget den dag den er bagt. Jeg spiser min kold.
Min opskrift på 1 hytteostpostej er her:
2 æg
100g mandler
½ knoldselleri
2 spsk boghvedemel
4 løg
450g hytteost
godt med salt og peber
Knoldselleriet hakkes lidt groft og blandes med hytteost, hakkede løg og hakkede mandler. Alle ingredienserne må gerne være grove. Kom herefter æg i og rør rundt.
Herefter kommes der 2 spsk boghvedemel i og ‘farsen’ krydres med salt og peber. ‘Farsen’ kommes nu i et ovnfast fad (5x20x20 cm ..).
Bages til den er brun ovenpå. Dette er ved 225 grader i ca. 50 minutter.
Til jul spiser jeg hytteostpostejen med brunede kartofler, brun sovs og rødkålssalat. Salaten kommer på bloggen en af dagene. Jeg glemte at tage billeder af min færdige tallerken, men opskriften på brun sovs kommer her:
Brun sovs (1-2 personer). Opskriften er lavet på slum, men tror forholdene er sådan her:
2 løg
en god klat smør
peber
1 spsk tomatpure
3 laurbærblade
2 dl fløde ( måske 3..)
1 tsk. ribsgele
1-2 tsk. soya (jeg brugte tamari)
1 øko grøntsagsbouillon
Løgene hakkes og brunes i smør. Dette tager noget tid, men hold ud – det er denne brune farve der gør sovsen gylden.
Efter at løgene er brunede kommes peber i. Nu kommes der tomatpure i som også svitses. Herefter kommes der fløde i og laurbærblade. Herefter kommes der ribsgele i. Soya og boullion kommes i til sidst og herefter varmes sovsen på svag varme :-)
Jeg beklager det dårlige iphone billede ..
2 Kommentarer
Det er en helt vild sjov opskrift på postej! Jeg er vild med den! Tak :)
Dejligt at høre, tak! :-)