Vegetarisk svensk pølseret – men lavet helt uden pølser. Det lyder måske en anelse besynderligt – men det smager helt fantastisk og leder tankerne hen på den klassiske, svenske pølseret. I denne vegetar udgave af svensk pølseret, er pølserne skiftet ud med stegt halloumi og smagt til med røget paprika.
Opskrift på vegetarisk svensk pølseret
Svensk pølseret er en ægte familieklassisker. Det var i hvert fald en ret, som jeg elskede som lille. Nu har jeg forsøgt at lave en vegetarisk version. Men herhjemme er vi ikke vilde med køderstatninger og derfor er denne ret lavet uden vegetariske pølser. Du kan naturligvis sagtens tilføje vegetariske pølser til retten, hvis du ønsker. Men det behøves faktisk slet ikke. Gryderetten får nemlig den røgede smag fra røget paprika og fedmen fra fløden. Du kan spise retten som den er, eller servere den med kartoffelmos eller ris til. Der er til 2-4 portioner – alt efter hvad du serverer til.
Vegetarisk svensk pølseret
Ingredienser
- 1 løg finthakket, steges i 1 spsk. smør
- 500 g kogte kolde kartofler uden skræl
- 100 g champignon
- 4 spsk. tomatpuré
- 3 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 2 dl letmælk
- 1 dl piskefløde
- Salt
- Peber
Stegt halloumi
- 200 g halloumi skåret i tern
- 1 spsk. olie
Sådan gør du
Stegt halloumi
- Kom olie på en pande.
- Steg halloumi på begge sider ved middelvarme, til halloumi er gyldent.
- Tag det af panden.
Svensk pølseret
- Start med at stege løg i en gryde med smør. Det skal ikke blive brunt.
- Skær kartofler og champignon i tern. Kom det i gryden med løg. Lad det stege et minut under omrøring.
- Tilsæt nu tomatpuré, paprika, røget paprika.
- Tilsæt mælk, fløde, peber og salt.
- Tilsæt det stegte halloumi.
- Lad retten simre, til saucen er tyk.
- Smag til med salt.
- Serveres med kartoffelmos eller ris. Ellers spises som den er.
- Velbekomme.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.