Kikærtepandekager – madpandekager med kikærtemel

af Stinna

Kikærtepandekager – madpandekager bagt med kikærtemel. Som I måske kan fornemme, så er jeg vild med madpandekager. Ofte hvis jeg har nogle halvkedelige rester i køleskabet, så hjælper det lige at stege en pandekage som man kan komme resterne i og vupti, så er resterne blevet lidt mere spændende.

Oftest laver jeg pandekagerne af majsmel, men faktisk er jeg også ret vild med at lave dem af kikærtemel. Det kan købes i helsekostbutikker eller i nogle grønthandlere (hvor det også ofte er billigere). På billedet herover har jeg skåret dem til små hapsere og fyldt dem med flødeost, avocado og spinat. De kan dog sagtens spises som almindelige madpandekager med fx bønnefyld i.

Hvis du også er vild med pandekager, så er der flere her:

Vegetariske madpandekager med bønnefyld

Spinatpandekager – grønne pandekager

Selvom det er en simpel opskrift, så er det en opskrift som jeg ofte vender tilbage til. De er nemlig nemme og så synes jeg det er skønt, at få nogle andre typer pandekager som smager anerledes, end det man ofte spiser. Men hvis du er mere til majspandekager, så har jeg denne opskrift: Majspandekager – glutenfri pandekager lavet af majsmel

Nu til opskriften på kikærtepandekager –  madpandekager med kikærtemel.

Kikærtepandekager – madpandekager med kikærtemel
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 100g kikærtemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 spsk. hørfrø
  • 2,5 dl mælk (rismælk, almindelig mælk)
  • olie til stegning
Instructions
  1. Pisk alle ingredienserne godt sammen.
  2. Kom olie på en pande.
  3. Steges i olie ved middelvarme på en pande.
  4. Fyldes med dit yndlingsfyld.
  5. Velbekomme.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.