Kikærtepandekager – madpandekager bagt med kikærtemel. Som I måske kan fornemme, så er jeg vild med madpandekager. Ofte hvis jeg har nogle halvkedelige rester i køleskabet, så hjælper det lige at stege en pandekage som man kan komme resterne i og vupti, så er resterne blevet lidt mere spændende.
Oftest laver jeg pandekagerne af majsmel, men faktisk er jeg også ret vild med at lave dem af kikærtemel. Det kan købes i helsekostbutikker eller i nogle grønthandlere (hvor det også ofte er billigere). På billedet herover har jeg skåret dem til små hapsere og fyldt dem med flødeost, avocado og spinat. De kan dog sagtens spises som almindelige madpandekager med fx bønnefyld i.
Nu til opskriften på kikærtepandekager – madpandekager med kikærtemel.
Kikærtepandekager – madpandekager med kikærtemel
Ingredienser
- 100 g kikærtemel
- 2 stk. æg
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 2 spsk. hørfrø
- 2,5 dl mælk (rismælk, almindelig mælk)
- olie til stegning
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne godt sammen.
- Kom olie på en pande.
- .Steges i olie ved middelvarme på en pande.
- Fyldes med dit yndlingsfyld. Velbekomme.
Selvom det er en simpel opskrift, så er det en opskrift som jeg ofte vender tilbage til. De er nemlig nemme og så synes jeg det er skønt, at få nogle andre typer pandekager som smager anderledes, end det man ofte spiser. Men hvis du er mere til majspandekager, så har jeg denne opskrift: Majspandekager – glutenfri pandekager lavet af majsmel
Hvis du også er vild med pandekager, så er der flere her:
Spinatpandekager – grønne pandekager
Vegetariske madpandekager med bønnefyld
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.