Vegetar grillspyd med peberfrugt, halloumi, squash og løg. Grøntsagerne er vendt i en skøn BBQ marinade og derefter grillet på grillen. Så skønt og sommerligt.
Vegetariske grillspyd
Som vegetar bliver jeg ofte spurgt om, hvad jeg så kommer på grillen. Heldigvis er de fleste grøntsager virkelig lækre på grillen og især hvis de vendes i en god marinade. Disse vegetariske grillspyd er perfekte til en vegetarisk grillaften, eller blot hvis du ønsker lidt grønt til grillmaden.
Til disse grillspyd har jeg valgt at bruge peberfrugt, squash og rødløg. Du kan også sagtens bruge andre grøntsager, fx let-kogte kartofler, broccoli osv. Halloumi er også kaldet for grill-ost, da den ikke smelter ved stegning men blot får en skøn lidt sej konsistens.
Opskriften på BBQ sauce er denne. I får den dog også her. Det I ikke får brugt, kommer I blot i køleskabet.
Vegetar grillspyd
Ingredienser
- 3 stk. røde peberfrugter
- 1 stk. squash
- 2 stk. rødløg
- 200 g halloumiost (1 pakke)
BBQ sauce
- 1 dl ketchup
- 1 spsk. mørk balsamico
- 2 spsk. brun farin
- 1 spsk. soyasauce
- 1 tsk. paprika
- 1/2 tsk. røget paprika
- 1/2-1 tsk. salt , groft
- 1 drys tørret chili (smag til hvor meget der skal i)
- 1-2 fed hvidløg
Sådan gør du
Grøntsager
- Skær peberfrugt i mindre tern. Skær squash i skiver (ikke alt for tynde). Rødløget skæres i både.
- Skær halloumi i store tern.
BBQ sauce
- Rør alle ingredienserne sammen til marinaden. Smag til med salt og chili.
- Vend grøntsagerne (ikke halloumiosten) i marinaden.
- Kom skiftevis grøntsager og halloumi på et grillspyd. Halloumi kan godt flække, man skal lige finde fidusen. Bare sørg for, at stykkerne ikke er for små.
- Grilles til grøntsagerne er blevet gyldne.
Tilbehør til vegetariske grillspyd
Hvis du vil lave disse vegetar grillspyd med grøntsager, så kan jeg anbefale denne nemme sommersalat til. Server den gerne sammen med hvidløgsflutes og hjemmelavet haydari (som er en fetadip).
Følger du med på min Instagramprofil? Ellers er du velkommen.