Lækre vegetar-deller med spinat og mangochutney. Ret ofte spiser jeg sammen med min gode veninde Julie og oftest laver vi altid en eller anden ny ret sammen, men denne gang besluttede jeg mig for at lave noget fra hendes blog. Selvom hun er en stor kødspiser, elsker hun også at lave mad uden kød – virkelig skønt for mig!
Så i dag vil jeg gerne dele Julies opskrift på vegetardeller med spinat. Men jeg kunne selvfølgelig ikke holde mig helt til opskriften, så jeg har prøvet lidt småændringer undervejs. Fx har jeg valgt at tilføje kikærter – mest fordi at de så mætter mig længere, når jeg har dem med på madpakken. Julie har ikke kikærter i, men bruger istedet loppefrøskaller til at binde dem sammen med. Herunder får I opskriften på Julies vegetardeller. Som nævnt ovenfor, har jeg lavet en smule småændringer undervejs. De er SÅ gode!
Vegetardeller med spinat
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 1 stk. dåse kikærter
- 1 stk. løg / porre
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. mangochutney
- 2 håndfulde spinat
- 1,5 dl havregryn
- 2 tsk. salt / 1 lille spsk
- 1 spsk. tahin sesam-pasta
- til halvdelen tilføjede jeg lidt ekstra krydderier, tørrede koriander og chili
Sådan gør du
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt.
- Kom æg, kikærter, løg, hvidløg, mangochutney, havregryn, salt og tahin i en blender.
- Blend det indtil det er en ensartet masse.
- Tilsæt spinat og blend kort - det må gerne være lidt groft.
- Steges i olie på en pande ved middelvarme.
- Serveres med mango chutney og en salat - fx denne.
4 Kommentarer
De ser super gode ud og jeg planlœgger at prøve opskriften over weekenden men vil høre om man evt kan undlade mango chutney da jeg ikke bryder mig om mango?
P.S har prøvet en del af dine bage opskrifter og de er bare super gode :)
Hej Maria – det tror jeg sagtens at du kan :-) Måske du bare skal tilsætte noget andet, jeg har dog ikke lige et bud.
Tak for dine søde ord – dejligt at du kan lide opskrifterne :-)
Hej igen Stinna,
Jeg lœste mig frem til at en god substitut for Mango chutney er aprikos marmelade, så jeg prøvede at lave dem med det i går aftes, og de smagte rigtig godt! så i tilfœlde af at der er andre som gerne vil prøve de her deller men heller ikke er fan af mango, så kan jeg ihvertfald anbefale at bruge aprikos marmelade i stedet.
Tak for tilbagemeldingen – det vil jeg lige huske :-)