4,2K
Tærte med knoldselleri, timian, parmesanost og sennep. Virkelig skøn vegetarisk tærte, som passer perfekt her til efteråret.
Knoldselleritærte
Tærte med knoldselleri smager skønt og er en perfekt tærte til efteråret. I denne tærte er knoldselleri blandet med timian, paprika, sennep og parmesanost. Det giver en utrolig smagfuld tærte, som både kan spises varm og kold. Tærten er lavet med en grov bund – som er den tærtebund, jeg oftest bruger herhjemme.
Tærte med parmesan, sennep, knoldselleri og timian
Ingredienser
- 1 dl groft mel (fuldkornshvedemel)
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche / skyr
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4-1/2 tsk. salt
Æggemasse
- 200 g hytteost
- 1 tsk sennep
- 4 stk. æg
- 50 g parmesanost, fintrevet
- 1 drys peber
- 1/2 tsk. groft salt
- 1 tsk. paprika
- 2 tsk. tørret timian
Fyld
- 1 stk. porre
- 400 g knoldselleri
Sådan gør du
Tærtedej
- Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Bland alle ingredienserne i en skål.
- Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i. Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.
Tærtefyld
- Vask knoldselleri og skær skrællen af med en skarp kniv. Skær knoldselleri i små tern (som på billedet af tærten). Skær porre i tynde skiver. Kom fyldet i den forbagte tærtebund.
Æggemasse
- Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem knoldselleri og porre. Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
- Drys tærten med frisk timian.
Vegetarisk tærte
Herhjemme får vi ofte tærte til aftensmad. Hvis du også er vild med tærte, så vil jeg anbefale dig at prøve: Rødbedetærte med feta og Tærte med karamelliserede løg, mozzarella og rosmarin.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.