Pomodoro er en simpel og utrolig lækker pastaret med tomat. Pasta pomodoro kan laves på næsten ingen tid og er alligevel fyldt med smag.

Opskrift på pasta pomodoro
Herunder får du min udgave af den klassiske pastaret med tomat. Opskriften er simpel og består af ganske få ingredienser. Derfor er det også væsentligt, at du bruger gode råvarer – og husker at smage saucen til.
Denne nemme ret består nemlig blot at tomatsauce og pasta/spaghetti. Jeg har valgt at lave saucen med passata, som jeg synes har en dybere smag end almindelige hakkede tomater på dåse. Men du kan bruge lige det, du normalt foretrækker.
Opskriften herunder rækker til 3-4 portioner. Prøv også gerne min lækre tomatsauce med fløde.
Pomodoro
Ingredienser
- 1 stk. løg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. smør
- 400 ml passata
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. soyasauce
- Salt og peber
- 40 g vesterhavsost
Servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 500 g pasta
- Vesterhavsost
Sådan gør du
- Kom smør i en gryde.
- Tilføj løg og hvidløg. Lad det stege et minuts tid under omrøring. Det skal ikke brunes, men løget skal gerne blive klart.
- Tilføj passata, tomarpuré, soyasauce, salt og peber.
- Lad saucen simre cirka 10 minutter. Tilføj revet vesterhavsost og lad det smelte i saucen.
- Smag til med salt.
- Serveres med kogt pasta, frisk basilikum og revet vesterhavsost.
- Velbekomme!

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.