Påskecookies

af Stinna

Påskecookies med nutellafyld er de lækreste cookies til årets påskefrokost. Disse cookies har en midte af blød Nutella og er sprøde i kanten. De pyntes med glasur og påskeæg.

Påskecookies

Opskrift på påskecookies

Elsker du også hjemmebagte cookies? Så er disse sikkert noget for dig! Disse cookies er nemlig som klassiske chokoladecookies, men bare en tand bedre. De er nemlig fyldt med nutella (eller anden chokoladecreme) og har derfor en blød midte og er sprøde i kanten. Herhjemme blev de pyntet med påskeæg og vil derfor være perfekte til påske.

Opskriften rækker til 10 (eller 11) meget store cookies. Så store, at man sagtens kan dele én. Prøv også at bage browniecookies, de er også altid et hit herhjemme!

Påskecookies

Opskriften herunder rækker til 10-11 meget store cookies.
Ret: Bagværk
Køkken: Påske, Vegetarisk
Servings: 10 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

På frost

  • 10 store tsk. Nutella eller nøddecreme

Cookiedej

  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 175 g brun farin
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 drys salt
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket

Pynt

  • 200 g flormelis
  • 1 stk. æggehvide
  • grofthakkede påskeæg

Sådan gør du

Nutellafyld

  • Start med at lave 10 (eller 11) tsk. Nutella og placer det på et skærebræt beklædt med bagepapir. Kom det i fryseren et par timer – eller gerne natten over.

Cookiedej

  • Kom smør og brun farin i en gryde. Smelt det sammen, til smør er helt smeltet. Lad det køle af til stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 160 grader over-og undervarme.
  • Kom smørblandingen, sukker, æg, vaniljesukker, salt og natron i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer.
  • Tilføj grofthakket mørk chokolade og vend det godt sammen. Sæt dejen på køl i 10 minutter.
  • Del dejen i 10 eller 11 kugler. Tryk hver kugle flad og placer 1 tsk. frossen Nutella i midten. Tryk dejen op omkring kuglen og sørg for, at dejen slutter helt tæt. Placer 5 kugler på en bageplade med bagepapir. De flyder en del ud, så sørg for at der er mellemrum mellem dem.
  • Bages i 18-20 minutter, alt efter hvor bløde du ønsker dem. Jeg har testet dem fra 15-20 minutter og i min ovn er de bedst ved 18 minutter, hvor de stadig er bløde i midten og sprøde i kanten. Fortsæt med de resterende kugler.
  • Lad dem køle helt af efter bagning.

Pynt

  • Pisk en glasur af æggehvide og flormelis. Fordel det på de afkølede cookies og pynt med grofthakkede påskeæg.
  • Velbekomme!
Påskecookies

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.