Cookies med chokolade, som er sprøde i kanten og perfekt chewy i midten. En plade chokoladecookies forsvinder virkelig hurtigt herhjemme. For de smager så godt, at man altid lige kan spise én mere.
Cookies med chokolade
I denne opskrift på cookies har jeg tilsat mørk chokolade. Det giver et perfekt modspil til den søde cookie. Jeg har også forsøgt mig at lave dem som cookies med smarties og det fungerer også glimrende.
Opskriften herunder rækker til 22-26 cookies. Alt efter, hvor meget cookiedej du spiser undervejs. De skal bages, til de er gyldne i kanten men endelig ikke alt for mørke. Hold øje med dem – i min søsters ovn skulle de have længere, end i min ovn herhjemme. Sæt derfor gerne uret på 11 minutter og hold så godt øje med den første plade.
Cookies med chokolade
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 250 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 stk. æg
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 350 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 150 g mørk chokolade 70%-85% (kan udskiftes med andet chokolade)
Sådan gør du
Cookies med chokolade
- Pisk blødt smør (ikke smeltet) sammen med brun farin og sukker.
- Tilsæt vaniljesukker, æg, bagepulver, natron, hvedemel og salt. Rør det godt rundt.
- Hvis dejen virker lidt usammenhængende, så prøv at samle den med hænderne. Så burde den blive fast og samle sig.
- Hak chokoladen groft og fordel det i dejen. Sæt dejen på køl i 1 time.
- Efter 1 time tændes ovnen på 175 grader alm. ovn (det vil sige over-og undervarme).
- Tril dejen til kugler af cirka 50 gram. Så får du cookies i ens størrelse og de er derfor nemmere at bage jævnt.
- Kom bagepapir på en bageplade. Placer 5 kugler på bagepladen. Der skal være mellemrum mellem dem, da de flyder meget ud.
- Placer bagepladen midt i ovnen. Bag dine cookies i cirka 11-12 minutter. Kig til dem – de skal være gyldne i kanten og lysere i midten. I min søsters ovn skulle de have cirka 14 minutter.
- Træk bagepapiret med de varme cookies over på en kold bagerist. Lad dem køle af. Bag resten af dine cookies og opbevar dem i en kagedåse, når de er helt afkølede.
Bagning af cookies
Cookies er bløde når de kommer ud af ovnen. Derfor trækker jeg altid bagepapiret over på en rist, hvor de kan køle af. De bliver sprøde i kanten når de bliver kolde. Hvis du bedst kan lide en knasende sprød cookie, så kan du bare give dem en smule længere.
I opskriften har jeg brugt både brun farin og almindelig sukker. Brun farin giver en skøn dyb karamelagtig smag til kagerne. Dog har jeg valgt at bruge mest almindeligt sukker, så smagen af brun farin ikke er for dominerende. Husk at tilsætte salt til din cookiedej, det er en vigtig smagsgiver.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
9 Kommentarer
Hej
Dine cookies ser lækre ud.
Kan dejen fryses ?
Mvh.Mariann
Hej, det kan den sagtens :-) Bare som kugler. Læs evt. mere her; https://stinna.dk/bagvaerk/saadan-fryser-du-dine-cookies.html
Tusind tak .
Glæder mig til at prøve din opskrift .
Har nu bagt dine cookies . De smager rigtig godt
Tak for en nem og udførlig opskrift .
Dejligt at opskriften kunne bruges – tak :-)
Fantastiske cookies.
Hvor dejligt, tak!
Ved ikke om jeg er den enste der har skulle give mine cookies 30 minutter.
Er der andre der har oplevet det samme?
Hej, øv det har jeg ikke prøvet. Hvordan blev de?