Brownie cookies er de lækreste cookies med smag af chokolade. De er den perfekte cookie til chokoladeelskeren, som også elsker en god snasket brownie.
Opskrift på brownie cookies
Herhjemme er brownie noget af det bedste vi ved! Derfor blev jeg også utrolig populær, da jeg forleden bagte disse fantastiske cookies med smag af brownie. De er sprøde uden på og bløde/chewy inden i. De er næsten for meget af det gode, men også kun næsten!
Brownie cookies
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade (70% chokolade)
- 120 g smør (almindelig saltet smør)
- 150 g sukker
- 125 g brun farin
- 2 stk. æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 20 g kakaopulver (almindeligt bagekakao)
- 1 tsk. bagepulver
- 1/4 stk. salt
- Flagesalt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn (over- og undervarme).
- Hak chokoladen groft. Smelt smør og chokolade over vandbad. Sæt til side, så det køler en smule af.
- I en skål blandes hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Sæt til side.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i cirka 5-6 minutter med en håndmixer – til det er lyst og luftigt.
- Hæld den (lidt afkølede!) chokolademasse ned i den piskede æggemasse. Vend det rundt.
- Tilføj skålen med tørre ingredienser og vend det sammen.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
- Brug en spiseske til at fordele kagedejen. Der blev 11 brownie cookies i denne opskrift, hvor jeg cirka lavede dem af cirka 1,5 store spsk. kagedej. Sørg for at der er godt med plads mellem kagerne.
- Drys med lidt flagesalt.
- Bag én bageplade af gangen midt i ovnen.
- Mine fik 12 minutter – hold øje med dem. De må endelig ikke få for meget, da de skal være bløde og lækre. De stivner i kanten og overfladen når de er kølet af.
- Træk bagepapiret over på en bagerist – forsigtig, så de ikke knækker. Lad dem køle helt af.
Cookies med chokolade
Hvorfor ikke kombinere brownie og cookies i den lækreste kage? De er ganske nemme at lave og er med garanti et hit, hvis familien er vilde med chokolade. Herhjemme er de populære hos både store-og små.
De kan spises som de er. Jeg synes især de er gode med lidt flagesalt på toppen, som er et godt modspil til de søde cookies. Ellers kan du servere dem med frisk frugt til og måske en smule vaniljeis.