Hindbær-kompot til skyr

af Stinna

hindbærkompot-2

Tidligere har jeg her på bloggen delt opskriften på hindbær-chia marmelade, men i dag vil jeg dele opskriften på hindbær-chia kompot, som er perfekt ovenpå yoghurt.

Jeg spiser denne hindbær-kompot ovenpå skyr, sammen med en músli. Jeg har flere opskrifter her på bloggen på hjemmelavet musli, men især en variant banangranola er en af mine yndlings.

Hindbær chia-kompot

Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 pose frosne hindbær 250 g
  • 1,5 dl vand lidt mere vand, for en tyndere kompot
  • 1 spsk. honning jeg kan godt lide det en smule surt, så tilsæt måske lidt mere
  • ½ tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vanillepulver eller 1/2 vanillestang
  • 2 spsk. chiafrø

Sådan gør du

  • Kog hindbær, vand, honning, kanel og vanille sammen.
  • Når halvdelen af væsken er væk, tages gryden af varmen.
  • Smag til, hvis du ønsker en sødere variant, så tilsæt nu lidt mere honning.
  • Lad det køle af.
  • Når det er kølet af, tilsættes de 2 spsk chiafrø og marmeladen røres godt rundt.
  • Kommes på din yndlings yoghurt.
  • Kom på glas og sæt på køl. I køleskabet suger chiafrøene den overskydende væske. Så tilsæt evt. mere væske, hvis det skal bruges på yoghurt.
  • Opbevares på køl.

hindbærkompot

 

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.